Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izravna plaćanja
  • 14.02.2019. 14:15

Tolušić: Provjerite račune, krenule su isplate potpora

Jeste li već provjerili račun? Krenula je isplata prve rate izravnih plaćanja

Foto: Zlatko Pavošević
  • 9.017
  • 1.064
  • 0

Jeste li već provjeravali račune? Upitao je to i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić upitao putem svog profila. Točnije, kaže: 

"Dragi moji provjerite račune, krenule su isplate potpora:

  • Za osnovno, zeleno, preraspodijeljeno…
  • Za mlade, za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, rasplodne krmače, ovce i koze…
  • Voće, povrće, šećernu repu, proteinske usjeve, maslinovo ulje, duhan… za očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara!

1,5 milijardi kn! Novci su tu, a nadam se da će nas i vrijeme poslužiti".

Podsjećamo, isplata prve rate izravnih plaćanja ukupne vrijednosti 1,5 milijardi kuna za više od 100.000 hrvatskih poljoprivrednika, trebala je krenuti 15. veljače, međutim još u Osijeku na potpisivanju ugovora iz Programa ruralnog razvoja, 11. veljače, otkrio je da su već krenule isplate. 

Tolušić: Gdje god dođem pitaju kad će poticaji pa da odgovorim - već danas!

"Bit će isplaćena sredstva obračunata po površini poljoprivrednog zemljišta i to za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje. Također, isplatit će se i proizvodno vezane potpore za: krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, voće, povrće, šećernu repu i krmno proteinske usjeve. Dodatna potpora u iznosu od 43,6 milijuna kuna namijenjena je mladim poljoprivrednicima, dok će 127,4 milijuna kuna potpora male vrijednosti biti isplaćeno za maslinovo ulje, duhan, mliječne krave, rasplodne krmače te očuvanje izvornih i zaštićenih kultivara", naveli su iz ministarstva. 

U ožujku nastavljaju s isplatom prve rate te će biti isplaćeno 400 milijuna kuna poljoprivrednicima čija se gospodarstva nalaze u područjima s prirodnim ograničenjima ili ostalim posebnim ograničenjima (Mjera 13). U drugoj rati izravnih plaćanja, koja će započeti u travnju, a uključujući poravnanja završiti do 30.6.2019. godine, bit će isplaćeno 870 milijuna kuna. 


Tagovi

Izravne potpore Isplata Tomislav Tolušić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).