Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredne investicije
  • 30.03.2016. 19:30

Tko je investitor koji će ulagati u Slavoniju?

Od premijera Oreškovića saznajemo da tajanstveni investitor želi ulagati u Slavoniju, a traži 10 tisuća hektara zemljišta.

Foto: budabar/bigstockphoto.com
  • 3.354
  • 228
  • 0

Premijer Tihomir Orešković je na početku današnje sjednice Vlade izjavio da se sastao s ministrom gospodarstva Tomislavom Panenićem te su s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom razgovarali o načinu ubrzavanja investicija, a najavio je i da će u Vukovaru u četvrtak i petak razgovarati o istima.

Potrebno je surađivati s Državnim odvjetništvom Republike Hrvatske DORH-om kako bi se one ubrzale, smatra Orešković. Naveo je i da postoji zainteresirani investitor za ulaganje u Slavoniji, koji traži 10 tisuća hektara zemljišta te će o toj temi razgovarati s lokalnim vlastima. Predsjednik Vlade Orešković posjetit će i Iločke podrume, OPG Bićanić, OPG Rajić, OPG Josipović.

Prioriteti su hrana i bioekonomija te održivi okoliš

Vlada je donijela Strategiju pametne specijalizacije Republike Hrvatske za razdoblje od 2016. do 2020. godine. To je jedan od obvezujućih preduvjeta za povlačenje sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Sastavni dio Strategije je Akcijski plan koji pokriva predviđene aktivnosti za provedbu Strategije od 2016. do 2017. godine.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić je izjavio kako se donošenjem strategije otključavaju alocirana sredstva u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. u iznosu od 664 milijuna eura, koja se usmjeravaju na poticanje znanstvene izvrsnosti i jačanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije te otvaranje novih radnih mjesta.

Tematska prioritetna područja su između ostalih, energija i održivi okoliš, hrana i bioekonomija. Vlada je također dala suglasnost Ivanić Gradu za zaduženje kod Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) u iznosu od 15,3 milijuna kuna, a sredstva će se koristiti za financiranje izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture.

Foto: budabar/bigstockphoto.com


Tagovi

Tihomir Orešković Tomislav Panenić Dinko Cvitan DORH Ivanić Grad


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]