• Ruralni razvoj
  • 28.09.2017. 13:00

Rezultati natječaja za mjeru 6 u listopadu?

Obrada natječaja koji su raspisani po starim, kompliciranim procedurama traje dugo. To je slučaj i sa 6.1 i 6.3, ali i sa mjerom za osiguranje, 7.4.1 i ostalim mjerama, kaže ministar.

Foto: Bigstockhoto/budabar
  • 4.483
  • 334
  • 0

Višemjesečno očekivanje rezultata apliciranja na mjeru 6 Programa ruralnog razvoja napokon bi trebalo biti završeno u listopadu. Naime, odgovorio je tako ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na svom facebook profilu, upitan kada će rezultati mjere 6.1.1. za mlade poljoprivrednike koji se čekaju sedam mjeseci.

"Puno puta sam rekao da obrada natječaja koji su raspisani po starim, kompliciranim procedurama traje dugo. To je slučaj i sa 6.1 i 6.3, ali i sa mjerom za osiguranje, 7.4.1 i ostalim mjerama. Natječaji po novim procedurama traju puno kraće, tj obrada traje puno kraće, cca 60-ak dana. I zato je obrada starih natječaja sporija. To ne mogu promijeniti. U listopadu bi trebali biti rezultati i za 6.1 i za 6.3. A svi novi natječaji za male i mlade ce biti riješeni u roku 60-ak dana od dana zatvaranja natječaja", kaže Tolušić.

Podsjećamo, da je postupak odobrenja zahtjeva za sufinanciranje predug, ministar je priznao i krajem kolovoza na Farm Showu u Osijeku.

"Sustav nije dobro funkcionirao, promijenili smo način rada i procedure i to ćete sada vidjeti na primjeru mjera 4.1.i 4.2. Natječaj je zatvoren prije 20-ak dana, a ugovore očekujem već u 10. mjesecu. Stare natječaje rješavamo, stare procedure za njih još vrijede, ali po meni do kraja godine ćemo počistiti cijelu priču starih procedura. Krećemo s novim procedurama koje su puno lakše i jednostavnije i ono što sam već puno puta najavljivao: od dana zatvaranja natječaja do ugovora 120 dana. I to je razina koja zadovoljava i poljoprivrednike i one koji prodaju i samo Ministarstvo", najavio je ministar.

Foto: Bigstockhoto/budabar


Tagovi

Mjera 6 Mladi poljoprivrednici Ruralni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi