Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 28.07.2023. 09:20

Provjerite AGRONET, dostavljene su odluke o ostvarivanju prava na izravna plaćanja!

Ako korisnici nisu u mogućnosti sami pristupiti AGRONET-u, to mogu učiniti u svim županijama u podružnicama Agencije za plaćanja prema svom prebivalištu, javlja APPRRR

Foto: Depositphotos/Wavebreakmedia
  • 10.237
  • 528
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela je Odluke o ostvarivanju prava na izravna plaćanja za 2022. godinu za sve potpore u sklopu izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja. 

Korisnicima su, navode, dostavljene preko zaštićene mrežne aplikacije AGRONET kojemu mogu pristupiti putem mrežne stranice Agencije za plaćanja i svog korisničkog imena i zaporke ili poljoprivredne iskaznice.

"Potom u modulu "Izravna plaćanja i IAKS mjere ruralnog razvoja“, izborniku pod naslovom "Odluke“ preuzeti dostavljene o ostvarivanju prava za svoje gospodarstvo", pojašnjavaju.

Kažu i da ako korisnici nisu u mogućnosti sami pristupiti AGRONET-u, to mogu učiniti u svim županijama u podružnicama Agencije za plaćanja prema svom prebivalištu, osobnim dolaskom i s korisničkim imenom te zaporkom za pristup.

Na Odluku o ostvarivanju prava korisnik ima pravo podnijeti žalbu Ministarstvu poljoprivrede putem Agencije za plaćanja neposredno ili preporučenom pošiljkom ili se može izjaviti na zapisnik u roku od 15 dana od dana dostave. 

"Dostavom se smatra dan preuzimanja odluke ili, u slučaju ne preuzimanja, pet dana od postavljanja na AGRONET. U slučaju da se promijene okolnosti i činjenično stanje koje utječe na izračun potpora Agencija donosi novu Odluku o ostvarivanju prava i dostavlja ju na isti sustav", stoji u objavi. 

Iz APPRRR-a podsjećaju sve korisnike izravnih plaćanja da pomoću AGRONET-a, osim elektroničkog popunjavanja zahtjeva za potporu, mogu pregledati i provjeriti podatke vezane uz Upisnik poljoprivrednika, ARKOD sustav (Sustav za evidenciju korištenja poljoprivrednog  zemljišta), Registar prava na plaćanja, JRDŽ (Jedinstveni registar domaćih životinja), Odluke o ostvarivanju prava ili Privremeni izračun ako Odluka o ostvarivanju prava još nije donesena, Arhivu podnesenih zahtjeva 5 godina unazad, Izvještaj kontrole na terenu, Monitoring – obavijesti procjene poljoprivredne aktivnosti uz pomoć satelitskih podataka. 

U slučaju nejasnoća, kažu, možete im se obratiti upitom za pojašnjenje.


Tagovi

Odluke Izravna plaćanja IAKS mjere Potpore AGRONET APPRRR


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kao prvo molim Bosance da se ne sprdaju mojim bamijama 🤣🤣 Još uvijek berem krastavce posađene u 5. mj., a možda i novi dostignu ;) Ima i mahuna, tikvica, paradajza, bit će daikona, cikle, nadam se i kasnojesenske mahune i grašak. Još da u... Više [+]