Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 19.04.2021. 10:30

Program sufinanciranja rada organizacija vinara i vinogradara u javnom savjetovanju

Najveći iznos potpore po regionalnoj organizaciji je 490.000 kuna godišnje, dok intenzitet iznosi 100 posto prihvatljivog troška.

Foto: Vedran Stapić
  • 123
  • 9
  • 0

Otvoreno je javno savjetovanje na temu Pravilnik o provedbi Programa sufinanciranja rada regionalnih organizacija vinara i vinogradara za razdoblje od 2021. do 2023. godine, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Korisnici potpore su regionalne organizacije vinara i vinogradara priznate u skladu s člankom 51. Zakona o vinu (Narodne novine“ broj 32/19.).

Regionalna organizacija u skladu s člankom 51. stavkom 1. Zakona o vinu, okuplja fizičke ili pravne osobe koje se bave proizvodnjom grožđa i/ili mošta i/ili vina u jednu regionalnu organizaciju za svaku vinogradarsku regiju.

Također, promovira vinare iz svoje regije, upravlja sustavom marketinškog označavanja vina, donosi interne akte, predlaže članove Komisije na razini regije i podregija u postupcima ocjenjivanja vina, surađuje s regionalnim uredima Agencije i razmjenjuje podatke, daje tehničku i stručnu podršku vinarima u zaštiti, širenju i korištenju zaštićenih oznaka i izraza ili samostalno poduzima aktivnosti potrebne za njihovu zaštitu.

Za potporu nisu prihvatljive:

  • regionalne organizacije koje nisu priznate u skladu s člankom 51. Zakona o vinu
  • regionalne organizacije u poteškoćama
  • one koje podliježu neizvršenom nalogu za povrat sredstava na temelju prethodne odluke Agencije za plaćanja kojom se potpora ocjenjuje nezakonitom i nesukladnom.

Dozvoljeni troškovi koji se mogu financirati sredstvima potpore iz Programa su troškovi koji se odnose na administrativne nastale u pojedinoj kalendarskoj godini, troškove najma, režija i uređenja uredskog prostora, kupnje informatičke opreme i tehnologije, trošak bruto plaća zaposlenih djelatnika, edukacije, pripreme i promoviranja nastupa regionalne organizacije na tržištu.

"U slučaju najma prostora prihvatljivi su troškovi najma koji u usporedbi s tržišnim cijenama ne prelaze referentnu (srednju) tržišnu vrijednost najma prostora“, naglašavaju.

Prilikom dostavljanja Plana poslovnih aktivnosti regionalna organizacija dostavlja prikaz dozvoljenih troškova prema ponudama za svaku nabavu opreme, plaću, najam i uslugu koji mora biti u tabličnom obliku, a iznos troškova mora biti izražen u hrvatskim kunama (HRK).

Najveći iznos potpore po regionalnoj organizaciji je 490.000 kuna godišnje, dok intenzitet iznosi 100 posto prihvatljivog troška.

Sredstva potpore se u prvoj godini isplaćuju avansno u godišnjem iznosu, a u drugoj i trećoj godini avansno u kvartalnim ili polugodišnjim obrocima po odobrenju Izvješća o namjenskom korištenju isplaćenih sredstava u prethodnom razdoblju.

Više informacija o savjetovanju možete pronaći ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 25. travnja 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Program sufinanciranja Vinari Vinogradari Savjetovanje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.