Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program sufinanciranja
  • 25.02.2024. 10:30

Povećana sredstva za rad organizacija vinara i vinogradara

Usvojen je novi Program sufinanciranja rada regionalnih organizacija vinara i vinogradara za razdoblje od 2024. do 2026. godine

Foto: Maja Celing Celić
  • 386
  • 15
  • 0

Novi Program sufinanciranja rada regionalnih organizacija vinara i vinogradara za razdoblje od 2024. do 2026., usvojila je Vlada Republike Hrvatske. Njime su, kažu, u novom trogodišnjem programskom razdoblju financijska sredstva za rad regionalnih organizacija vinara i vinogradara povećana za više od 2,25 puta u odnosu na prethodno programsko razdoblje.

Cilj programa je podržati aktivnosti rada regionalnih organizacija koje doprinose razvoju marketinga i promocije hrvatskih vina te u cijelosti doprinose razvoju ovog strateškog sektora u Republici Hrvatskoj.

"Regionalne organizacije o kojima je riječ priznate su u skladu sa Zakonom o vinu iz 2018. godine te okupljaju fizičke ili pravne osobe koje se bave proizvodnjom grožđa ili mošta ili vina u jednu regionalnu organizaciju za svake od četiri međunarodno poznate i priznate regije, a to su Dalmacija, Slavonija i Hrvatsko Podunavlje, Hrvatska Istra i Kvarner te Središnja bregovita Hrvatska", kazala je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Naime, za jaču usmjerenost regionalnih organizacija vinara i vinogradara, isticanju zaštićenih oznaka i stvaranje sustava za marketinško označavanje hrvatskih vina, za trogodišnje razdoblje osigurana su sredstva Državnog proračuna u iznosu od 1.800.000 eura. Sredstvima će se omogućiti organizirani nastupi na manifestacijama te dodatne promotivne aktivnosti kojima se ističu regionalne i tradicionalne posebnosti hrvatskih vinskih regija.


Tagovi

Rad organizacija Novi program Vinari Vinogradari Sufinanciranje Marija Vučković


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo