Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • LAG Moslavina
  • 22.02.2018. 13:45

Počelo je! LAG Moslavina objavio natječaj za program ruralnog razvoja

LAG Moslavina prvi je od 54 LAG-a objavio natječaj za tip operacije iz lokalne razvojne strategije LAG-a koji je sukladan tipu operacije 6.3.1.

  • 890
  • 84
  • 0

LAG Moslavina prvi je od 54 odabrana LAG-a na području Republike Hrvatske objavio LAG natječaj za tip operacije iz lokalne razvojne strategije LAG-a koji je sukladan tipu operacije 6.3.1 “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”iz Programa za ruralni razvoj Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Kako navode iz LAG-a, rok za podnošenje prijave projekata biti će od 13.3. 2018. do 13.4. 2018. godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG Natječaju iznosi 1.446.666,00 kuna, a visina potpore po nositelju projekta iznosi 15.000 eura, odnosno 111.282,00 kn. Potpora se isplaćuje u dva jednaka dijela, prva rata nakon dobivanja odluke o odabiru, a druga nakon provedenih aktivnosti. Potpora za ovaj tip operacije može se dodjeliti samo jednom u cijelom vremenu trajanja Programa. Prihvatljivost nositelja projekta te sve ostale potrebne informacije o načinu prijave mogu se pronaći  u LAG Natječaju.

Za potrebe pripreme potencijalnih prijavitelja na ovaj LAG natječaj održat će se tri terenske radionice:

  1. Radionica će se održati u Kutini (sala za sastanke gradske tržnice, Tržna 8), 28. veljače 2018. godine od 12,00 sati i to za prijavitelje s područja LAG-a koji se nalaze u dijelu Sisačko-moslavačke županije,
  2. Radionica će se održati u Garešnici (gradska vijećnica Grada Garešnice, Vladimira Nazora 22), 1. ožujka 2018. godine  od 11,00 sati i to za prijavitelje s područja LAG-a koji se nalaze u dijelu Bjelovarsko-bilogorske županije i
  3. Radionica će se održati u Kloštar Ivaniću (Pučki dom u Kloštar Ivaniću, Trg svetog Ivana bb), 2. ožujka 2018. godine od 11,00 sati i to za prijavitelje s područja LAG-a koji se nalaze u dijelu Zagrebačke županije.

Radionice, navode iz LAG-a Moslavina, organiziraju u suradnji s lokalnim razvojnim agencijama s područja LAG-a Moslavina, a više o natječaju možete pročitati ovdje.

Kako navode iz Ministarstva poljoprivrede, objavom navedenog natječaja danas je započela provedba druge faze tipa operacije 19.2.1 “Provedba operacija unutar CLLD strategije”, odnosno nakon pripremnih aktivnosti započeo je proces provedbe odabranih lokalnih razvojnih strategija. Ukupna alokacija za provedbu LAG natječaja za sve odabrane LAG-ove tijekom ovog programskog razdoblja iznosi 352.835.768,16 kn.

Foto: Bigstockphoto/Anton Matushchak


Tagovi

LAG Moslavina Natječaj Ruralni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]