Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 01.06.2018. 10:40

Otvoren je natječaj iz mjere 8 - za šumske poučne staze i vidikovce 30 milijuna kuna

Svrha natječaja je dodjela sredstava projektima koji će omogućiti dostupnost rekreacijske, turističke i zdravstvene funkcije šuma u javne svrhe.

Foto: Bigstockphoto/_jure
  • 295
  • 22
  • 0

Od danas, 1. lipnja 2018. godine otvorene su prijave na natječaj za tip operacije 8.5.2 "Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ iz mjere 8 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma”, podmjere 8.5 „Potpora za ulaganja u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava”.

Svrha natječaja je dodjela sredstava projektima koji će omogućiti dostupnost rekreacijske, turističke i zdravstvene funkcije šuma (npr. izgradnja poučnih staza, malih rekreacijskih objekata, postavljanje signalizacije, informativnih ploča, skloništa, vidikovaca itd.) u javne svrhe. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 30.000.000,00 kuna, navodi se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede. 

"Prihvatljivi korisnici su šumoposjednici, udruge šumoposjednika/šumovlasnika, trgovačka društva i druge pravne osobe koje na temelju zakona imaju javne ovlasti i gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske, udruge civilnog društva čije je područje djelovanja usmjereno na zaštitu okoliša i prirode te druge pravne osobe koje na temelju zakona imaju javne ovlasti, a čije je područje djelovanja usmjereno na zaštitu okoliša i prirode.
 
Prihvatljiva ulaganja uključuju radove i usluge u vezi s uspostavom i uređenjem staza, odmorišta, vidikovaca, stuba, ljestvi, nadstrešnica, edukacijskih i informativnih ploča, smjerokaza i slično. Najniža vrijednost potpore je 5.000 eura, a najviša iznosi 100.000 eura uz intenzitet potpore do 100% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta
", objašnjavaju. 

Zahtjevi  za potporu mogu se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od  1. lipnja 2018. godine od 12:00 sati do 2. kolovoza 2018. godine do 12:00 sati.
Detaljnije pročitajte ovdje.

"Na prošlom natječaju 25 korisnika prijavilo je projekte za koje je ukupno odobreno 9,1 milijun kuna. Sada je na raspolaganju 30 milijuna, a vjerujem da ideja i dobrih priča ima i puno više. Poučne staze, vidikovci i ostala šumska infrastruktura oplemenjuju izletničku, rekreativnu i turističku ponudu naših šuma i uče nove generacije kako se pravilno gospodari jednim od najvećih prirodnih blaga koje imamo", izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.
 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Šume Poučne staze Vidikovci Natječaj Ruralni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]