Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 7
  • 14.09.2018. 10:30

Osječko-baranjska županija sufinancira izradu projektne dokumentacije za provedbu mjere 7

Tri jedinice lokalne samouprave nominirat će veće projekte koji su od životne važnosti ne samo za njihove općine, nego su bitni i za vitalnost i opstojnost županije. Stoga pozivam i ostale načelnike i gradonačelnike da se jave i iskoriste tu mogućnost za svoje projekte jer ima još milijun kuna koje možemo podijeliti do kraja godine, istaknuo je dožupan Goran Ivanović.

Foto: OBŽ
  • 2.003
  • 137
  • 0

Osječko-baranjska županija financijski će pomoći izradu projektnih dokumentacija za provedbu mjere 7, Programa ruralnog razvoja RH za tri općine: Donju Motičinu, Đurđenovac i Podravsku Moslavinu, u ukupnoj vrijednosti nešto većoj od 270 tisuća kuna. Dožupan Goran Ivanović jučer je  potpisao ugovore o sufinanciranju s načelnicima tih općina. Županija je za tu namjenu osigurala 1,5 milijun kuna, a do sada je potrošeno 600 tisuća. Kada je riječ o povlačenju novca iz fondova, velik problem malih općina je upravo financiranje projektne dokumentacije potrebne za prijavu, a taj su problem prepoznali u Osječko-baranjskoj županiji. Dožupan je naglasio da se općine mogu prijaviti samo ako su se javili na mjere iz Programa ruralnog razvoja RH, koje su na snazi do 2020. godine.

"Riječ je o podmjerama 7.4.1 i 7.2.2. te ostalim tipovima operacija iz tog programa. Ove tri jedinice lokalne samouprave nominirat će veće projekte koji su od životne važnosti ne samo za njihove općine, nego su bitni i za vitalnost i opstojnost županije. Stoga pozivam i ostale načelnike i gradonačelnike da se jave i iskoriste tu mogućnost za svoje projekte jer  ima još milijun kuna koje možemo podijeliti do kraja godine“, istaknuo je Ivanović.

Izgradnja biciklističke staze

Vrijednost sva tri potpisana ugovora nešto je veća od 270 tisuća kuna. Podravska Moslavina ima dobre uvjete za razvoj turizma, a planiraju izgradnju biciklističke staze.

"Dobili smo 70 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju biciklističke staze, koja će se protezati na deset kilometara uz Dravu. Cijeli se taj projekt veže i na izgradnju šetnica te omogućavanje novih radnih mjesta kroz takozvani projekt karaule koji smo nominirali pri Ministarstvu regionalnog razvoja i također dobili oko 100 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije. Ta dva projekta ćemo povezati, a namjera nam je surađivati i s Mađarskom na području turizma“, rekao je Zdravko Šimara, načelnik općine Podravska Moslavina.

Rekonstrukcija dječjeg vrtića

Iznos od 121 tisuću kuna u Đurđenovcu će utrošiti na projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića Jaglac. "Riječ je o vrtiću koji uspješno djeluje još od 1930. godine i jedan je od najstarijih dječjih vrtića na području županije. Energetski smo ga obnovili prije nekoliko godina, no potrebna je dogradnja i izrada dodatnog prostora za boravak djece te za dodatnu jasličku skupinu, što će popraviti uvjete boravka djece i poboljšati radne uvjete odgajateljicama, ali i olakšati roditeljima brigu o djeci. To je i jedna od demografskih mjera koja će se sigurno uspješno provoditi. Trenutačno je 80-ero djece u vrtiću, a ovim će se projektom taj broj povećati“, zaključio je Hrvoje Topalović, načelnik općine Đurđenovac.

Zgrada za vrtić, udruge i sportske klubove

U Donjoj Motičini namjeravaju izgraditi višenamjensku zgradu u kojoj bi bio smješten vrtić te prostorije za udruge i sportske klubove. "To nam je velika potreba te ujedno jedan od načina poboljšanja kvalitete života. Nadamo se da će takav prostor pripomoći da nam mladi ostanu u općini. Moramo stvoriti sve preduvjete kako bi imali vrtić i jaslice. Županija nas sufinancira s 82 tisuće kuna, a ukupna cijena projekta je 164 tisuće. Ovo je prvi korak da se možemo prijaviti na Podmjeru 7.4., gdje smo se i prošle godine bili prijavili, prošli na natječaju, ali nije bilo dovoljno novca. Nadamo se da ćemo ove godine uspjeti i stvoriti još bolje uvjete za život u našoj općini“, rekao je načelnik Željko Kovačević.   

U slučaju da projekti prođu, općine će dobivena novčana sredstva vratiti Županiji, a u slučaju da im projekt bude odbijen, novac neće morati vraćati.


Tagovi

Osječko-baranjska županija Ruralni razvoj Mjera 7


Autorica

Melita Berečić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka koja obrađuje različite teme. Zaljubljenica je u prirodu i ekološku poljoprivredu.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]