• Sporazum
  • 02.08.2019. 14:40
  • Grad Zagreb, Zagreb

Od jeseni svakom slavonskom studentu biotehničkih znanosti 10.000 kuna stipendije

Ovo je još jedna mjera za mlade i za Slavoniju u cilju jačanja konkurentnosti i regionalnog razvoja, rekla je ministrica Marija Vučković.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 1.900
  • 472
  • 0

Sporazum o suradnji s dekanima visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema potpisala je danas ministrica poljoprivrede Marija Vučković. Stipendirat će se redovni i izvanredni studenti 2. i 3. godine preddiplomskih i 1. i 2. godine diplomskih studija iz područja biotehničkih znanosti (polja: agronomija, biotehnologija, prehrambena tehnologija i nutricionizam) koji studiraju na sljedećim visokim učilištima: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Veleučilište u Slavonskom Brodu, Veleučilište u Požegi.

Sporazum o suradnji se sklopio za četiri iduće akademske godine, a sredstva se osiguravaju u Državnom proračunu. Sporazumom je predviđena jednokratna bespovratna potpora u iznosu od 10.000 kuna godišnje po studentu, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede koje će na jesen, nakon završenih upisa na studijske programe, objaviti ograničeni javni poziv visokim učilištima za studijsku godinu 2019/2020. u kojem će definirati kriterije i uvjete stipendiranja.

Studentima poljoprivrednih smjerova u slavonskim županijama 10.000 kuna stipendije

"Želimo osnažiti našu poljoprivredu s mladim perspektivnim ljudima koji će svoje znanje pretočiti u iskustvo i praksu na terenu. Želimo da se poljoprivreda razvija u inovativnu,  suvremenu i stručnu granu sa svijetlom budućnošću. Ovo je još jedna mjera za mlade i za Slavoniju u cilju jačanja konkurentnosti i regionalnog razvoja. Pozivam sve studente da se prijave i iskoriste ovu priliku te da s ponosom po završetku studiranja nastave graditi svoj životu u poljoprivredi“, izjavila je ministrica.

Suradnja između Ministarstva i visokih učilišta je u skladu je s ciljevima poljoprivredne politike definiranima Zakonom o poljoprivredi. Sporazum je dio Projekta Slavonija koji pored investicijskih i infrastrukturnih projekata ima sadržan i dio stipendiranja studenata visokih učilišta iz područja biotehničkih znanosti na području Slavonije, Baranje i Srijema, a čiji je nositelj Ministarstvo poljoprivrede, zaključuje se u priopćenju. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Stipendije Sporazum Vioska učilišta Studenti Marija Vučković


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi