Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 5
  • 13.07.2021. 10:20

Objavljen novi natječaj: 120 milijuna kuna za obnovu poljoprivrednog zemljišta

Natječaj za tip operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Foto: Marinko Petković (arhiva)
  • 2.216
  • 115
  • 0

Novi, već 12. natječaj za provedbu podmjere 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim/prirodnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“, tipa operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala“, objavila je danas, 13. srpnja, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Kako navode na svojoj stranici, svrha Natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22 ožujka 2020. godine i potresima od 28. prosinca prošle godine kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 120.000.000 kuna, a visina iznosi 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Natječaj i ostale detalje pogledajte ovdje.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 13. srpnja do 13. rujna 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Natječaj Mjera 5 Potres Obnova poljoprivrednog potencijala Ruralni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić