Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navodnjavanje
  • 18.01.2022. 16:30

Objavljen natječaj, 150 milijuna kuna za investicije u javno navodnjavanje

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 150 milijuna kuna, a svrha natječaja je povećanje poljoprivrednih površina koje se mogu navodnjavati.

Foto: Depositphotos/branex
  • 614
  • 106
  • 2

Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu Podmjere 4.3. "Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva", tipa operacije 4.3.1 "Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja".

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 150 milijuna kuna, a svrha natječaja je povećanje poljoprivrednih površina koje se mogu navodnjavati, prvenstveno radi smanjenja negativnog učinka suša, osiguranja stabilnosti poljoprivredne proizvodnje i povećanja konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje.

"Prihvatljivi korisnici u ovom natječaju su jedinice područne (regionalne) samouprave", ističu iz APPRR-a. Dok su prihvatljivi projekti oni izgradnje cjelovitog sustava navodnjavanja u skladu s tehničkim rješenjima i građevinskom dozvolom (akumulacije, kanali, površinska i/ili podzemna drenaža kao elementi funkcionalne cjeline projekta, crpne stanice, cjevovodi, distribucijska mreža, nadzorno upravljački sustav i slično).

Više informacija pronađite ovdje.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 1. veljače 2022. godine od 12:00 sati do 28. veljače 2022. godine do 12:00 sati, napominju iz APPRRR-a.

Kako je otkrilo Ministarstvo poljoprivrede, dosad je u okviru operacije 4.3.1 "Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja“ kroz 17 projekata ugovoren iznos potpore veći od 666 milijuna kuna. U okviru Strateškog plana ZPP 2023. – 2027. kroz intervenciju "Potpora za sustave javnog navodnjavanja“ planirana su sredstva u iznosu od 82,3 milijuna eura, sve, kažu, u cilju poboljšanja praksi koje doprinose prilagodbi i ublažavanju klimatskih promjena.


Tagovi

Natječaj APPRRR Podmjera 4.3. Tip operacije 4.3.1 Navodnjavanje Infrastruktura


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.