Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Financiranje
  • 03.05.2024. 18:00

Natječaj: 6,6 milijuna eura za OPG-ove na područjima naseljenim nacionalnim manjinama

Cilj je doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na ruralnim područjima i ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina, ističu iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Depositphotos/fotokostic (ilustracija)
  • 5.821
  • 367
  • 0

Objavljen je natječaj prema programu za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, vrijedan 6,6 milijuna eura. 

Kako je objavilo Ministarstvo poljoprivrede, prijaviti se može SOPG/OPG upisan u Upisnik poljoprivrednika/Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 1.000 do 7.000 EUR standardnog ekonomskog rezultata (SO). Također, sjedište mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine JLS) i s udjelom većim od 5 % pripadnika pojedine nacionalne manjine u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2021. godine, pri čemu je najviši iznos dodijeljenih sredstava po korisniku 10.000 eura. 

Prijave se podnose od 2. svibnja, a krajnji rok je 3. lipnja.

Navode i da ovim programom koji se provodi sedmu godinu za redom, Ministarstvo poljoprivrede pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključivanje članova gospodarstva u rad na OPG-u i ostvarivanje prihoda dovoljnog za kvalitetan život i ostanak na ruralnom području.

"Cilj je doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na ruralnim područjima i ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina", ističu dodajući da je ukupno tijekom proteklih šest godina isplaćeno 20,3 milijuna EUR za 2.323 korisnika.

Natječaj i dokumentacija za prijavu nalaze se ovdje


Tagovi

Natječaj OPG Financiranje projekata Nacionalne manjine Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kako smo obilježili današnji Svjetski dan zaštite okoliša? Tako što smo spasili dvije vjetruše, dva poletarca ispala iz gnijezda. Bilo je preskakanja ograda, uključio se i župnik Crkve sv. L.B.Mandića, a po vjetrušice je došao rendžer iz Ko... Više [+]