Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uručeni ugovori
  • 16.12.2023. 13:30
  • Grad Zagreb, Zagreb

LAG-ovima 102,9 milijuna eura - modernizacija 988 poljoprivrednih gospodarstva?

Planiraju otvoriti 179 novih radnih mjesta kroz provedbu projekata, daljnji razvoj za 446 ruralnih poduzeća te provesti 878 projekata koji su povezani s konceptom Pametnih sela.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede
  • 760
  • 46
  • 0

Čak 102,9 milijuna eura vrijedni ugovori iz Strateškog plana uručeni su za provedbu projekata 56 lokalnih akcijskih grupa.

"Odabrani LAG-ovi za razdoblje 2023.-2027. obuhvaćaju čak 2.410.992 stanovnika, 54.730,23 km² površine RH te će provesti oko 355 natječaja, a između ostalog planira se modernizacija 988 poljoprivrednih gospodarstva i digitalizacija njih 262, kao i ulaganja u proizvodnju obnovljive energije", izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Istaknula je kako će provedbom lokalnih razvojnih strategija LAG-ovi promicati zapošljavanje, rodnu ravnopravnost, uključujući sudjelovanje žena u poljoprivredi, socijalnu uključenost i lokalni razvoj u ruralnim područjima te kružno biogospodarstvo i održivo šumarstvo, pri čemu lokalno stanovništvo ima mogućnost izravnog utjecaja na poboljšavanje kvalitete života u svojim lokalnim zajednicama.

Kako navode iz Ministarstva poljoprivrede, svih 56 LAG-ova je udovoljilo uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom o provedbi intervencije 77.06. "Potpora LEADER (CLLD) pristupu" iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. - 2027.

Oni odabrani za navedeno razdoblje planiraju otvoriti 179 novih radnih mjesta kroz provedbu projekata, daljnji razvoj za 446 ruralnih poduzeća (poljoprivrednih i nepoljoprivrednih) te provesti 878 projekata koji su povezani s konceptom Pametnih sela, kao i obuhvatiti  više od 500 tisuća stanovnika u ruralnom području s projektima male infrastrukture (društvene, komunalne, socijalne itd.). 


Tagovi

Marija Vučković LAG Modernizacija Poljorivredna gospodarstva Ruralna područja Radna mjesta


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]