Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 05.04.2018. 15:55

Krenulo izdavanje odluka za operaciju 6.1.1. - financirat će se 366 projekata mladih poljoprivrednika!

Agencija za plaćanja danas je započela s izdavanjem konačnih odluka poljoprivrednicima koji su se prijavili na drugi natječaj za operaciju 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima!

Foto: Bigstockphoto/alex_eg
  • 5.393
  • 463
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je započela s izdavanjem konačnih odluka poljoprivrednicima koji su se prijavili na drugi natječaj za operaciju 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima, u okviru Mjere 6 Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., navode iz Ministarstva poljoprivrede. 

Korisnici potpore po ovom natječaju su mladi poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, čija je ekonomska veličina poljoprivrednog gospodarstva od 8.000 do 49.999 eura, a financirat će se 366 projekata, u vrijednosti od 136.152.000,00 kuna.

"Veseli me svaka kuna koju povučemo iz EU fondova, ali posebno me vesele one koje dodjeljujemo mladima u ruralnim prostorima. Ovih 366 mladih ljudi su heroji sutrašnjice jer će upravo oni graditi budućnost naših ruralnih područja. Čestitam svima koji su prošli na ovom natječaju i očekujem da se jave i na izdašnije mjere kako bi nastavili financirati svoje ideje i svoje projekte", rekao je ministar Tomislav Tolušić.

Bespovratna financijska sredstva

Kako dodaju u priopćenju, odobrenim sredstvima mladi poljoprivrednici mogu financirati kupnju domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnju, građenje i opremanje zatvorenih, zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda, podizanje novih i restrukturiranje postojećih nasada, uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje; građenje i opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme.

"Naglašavamo da se radi o bespovratnim financijskim sredstvima u fiksnom iznosu od 372.000,00 kuna za provedbu prihvatljivih aktivnosti, u cilju poticanja demografske obnove sela i zadržavanja mladih u ruralnim područjima. Korisnicima će biti izdana Odluka o dodjeli sredstava ili Odluka o odbijanju, a može se preuzeti u AGRONET-u (na kartici ODLUKE)", zaključuje se u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Konačnu rang listu za operaciju 6.1.1. pogledajte ovdje.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Operacija 6.1.1. Odluke APPRRR Ruralni razvoj Mladi poljoprivrednici


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]