Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata predujma
  • 21.01.2023. 11:40

Isplaćeno 220 milijuna eura predujma za izravna plaćanja

Iz Ministarstva poljoprivrede navode da je potporu primilo 101.637 poljoprivrednih gospodarstava. Kada stiže na račune ostalih?

Foto: Depositphotos/simazoran
  • 17.930
  • 988
  • 0

Isplata predujma u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2022. godinu počela je 2. studenoga 2022. godine, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede. Kako navode, potporu je primilo 101.637 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2022. godini i koji su ostvarili uvjete prihvatljivosti nakon provedenih kontrola Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR). 

"Kontrole koje ona obavlja prije same uplate avansa su u tijeku i to za manje od jedan posto ukupnog broja poljoprivrednih gospodarstava, a kojima će predujam biti isplaćen po završetku kontrola, do kraja siječnja", ističu iz Ministarstva. 

Za isplatu predujma poljoprivrednicima je bio osiguran iznos od 226,3 milijuna eura, odnosno 70 posto odobrenog iznosa potpore, a sredstva su isplaćena za potporu po površini, odnosno za osnovno, zeleno, preraspodijeljeno plaćanje i mlade poljoprivrednike. Novac za ovu isplatu u cijelosti se refundira se iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi.

"Preostali dio za potporu po površini za osnovno, zeleno i preraspodijeljeno plaćanje te potpora za mlade bit će isplaćena do kraja veljače", zaključuju iz Ministarstva.


Tagovi

Isplata Predujam Izravna plaćanja Ministarstvo poljoprivrede APPRRR


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]