• IPARD
  • 31.03.2016. 16:30

Gradu Ozlju isplaćeno 4,3 milijuna kuna za pročišćivač

Izgradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda zaštićena je rijeka Kupa od komunalnih otpadnih voda te se poboljšala kvaliteta života stanovništva.

  • 114
  • 5
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je još jedan projekt iz IPARD programa, ovaj put za završeno ulaganje u sklopu mjere 301 "Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture" čiji su korisnici jedinice lokalne samouprave, odnosno općine i gradovi do 10 tisuća stanovnika.

Gradu Ozlju u Karlovačkoj županiji isplaćeno je 4.296.238,41 kuna za ulaganje u izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Izgradnjom navedenog uređaja postigla se zaštita rijeke Kupe od komunalnih otpadnih voda te poboljšala kvaliteta života stanovništva.

Krajnji korisnici usluge su gospodarski subjekti, domaćinstva i cjelokupno stanovništvo grada Ozlja, a navedeni uređaj je u skladu sa standardima zaštite okoliša Republike Hrvatske i Europske unije. Više o svim IPARD korisnicima pogledajte ovdje.


Tagovi

IPARD Ozalj Karlovačka županija Pročišćavanje voda Agencija za plaćanja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Od malih nogu u poljoprivredi :) iza mene leje s rasadom duhana. Izazivam i vas da objavite poljopri... Pročitaj cijelu bilješku »