Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj
  • 12.08.2023. 16:30

Gotovo 5 milijuna eura za OPG-ove s područja naseljenim nacionalnim manjinama

Ovu je potporu proteklih godina ostvarilo preko 1.700 korisnika. Kreću prijave na novi natječaj.

Foto: Martina Pavlović
  • 7.825
  • 451
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je Natječaj za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina, vrijedan 4,91 milijuna eura.

"Prijave se podnose od 14. kolovoza, a krajnji rok je 18 rujna", objavili su.

Kako navode, prijavu podnijeti ju može SOPG/OPG upisan u Upisnik poljoprivrednika/ Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine od 1.000 do 7.000 eura standardnog ekonomskog rezultata (SO), a sjedište im mora biti na području jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti (potpomognute skupine JLS) i s udjelom većim od 5 posto pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema Popisu stanovništva iz 2021. godine.

Najviši iznos dodijeljenih sredstava po korisniku je 10 tisuća eura.

Natječaj i dokumentacija za prijavu nalaze ovdje.

"Ovim Programom koji se provodi šestu godinu za redom pomažemo malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivi razvoj, uključenje članova gospodarstva u rad na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu i ostvarivanje prihoda dovoljnog za kvalitetan život i ostanak na ruralnom području", napominju iz Ministarstva.

Cilj je, kažu, doprinijeti smanjenju nezaposlenosti na ruralnim područjima i ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina. Podjetili su da je ukupno tijekom proteklih pet godina provedbe Programa isplaćeno 14,6 milijuna eura za 1.736 korisnika.


Tagovi

Natječaj Nacionalne manjine OPG SOPG Ministarstvo poljoprivrede Prijave


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.