Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 03.05.2023. 09:35
  • Osječko-baranjska, Osijek

Gotovo 170.000 eura za potpore u ruralnom turizmu OBŽ

Javni pozivi otvoreni su za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma, u autohtonu eno i gastro ponudu te organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama. Do kada su otvoreni?

Foto: OBŽ
  • 2.004
  • 117
  • 0

Tri javna poziva, ukupne vrijednosti 167.230 eura, objavila je Osječko-baranjska županija. Riječ je o dodjeli potpora iz Proračuna OBŽ za 2023. i to za: 

  • ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma
  • ulaganja u autohtonu eno i gastro ponudu 
  • organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama. 

O kriterijima, rokovima i ostalim informacijama o objavljenim javnim pozivima na konferenciji za medije govorila je Tatjana Turalija, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport ove županije. 

Do kada su otvoreni pozivi? 

Precizirala je kako se pozivi odnose na unaprjeđenje i razvoj, odnosno izgradnju, dogradnju i proširenje objekata te smještajnih kapaciteta, ali i podizanja konkurentnosti i ulaganja u marketinške aktivnosti za što je Županija izdvojila 132.723,00 eura. "Prijaviti se mogu svi koji su troškove generirali od 9. lipnja 2022. godine, a potpora je 50 posto prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno 3.980 eura. Poziv je otvoren do 16. svibnja ili do utroška sredstava", istaknula je. 

Kada je riječ o drugom javnom pozivu - potporama za eno i gastro ponudu, on se odnosi na sve subjekte koji nude hranu i piće lokalnih poljoprivrednih proizvođača i imaju s njima sklopljene ugovore. Sufinanciranje je 50% plaćenih računa, a priznaju se računi koji su plaćeni od 28. lipnja 2022. godine, odnosno od dana zatvaranja javnog poziva prethodne godine. 

Treći javni poziv odnosi se na organizaciju sudjelovanja na manifestacijama i sajmovima, za troškove kotizacija i zakupa štandova, za što Županija izdvaja 21.235,00 eura, a maksimalno jedan prijavitelj može ostvariti potporu od 6.636,00 eura.

"Potonja dva javna poziva otvorena su do daljnjega, do utroška sredstava", kazala je Turalija.

Sredstva se utroše puno ranije

Podsjetila je kako je prošle godine prvi javni poziv zatvoren već nakon šest dana, a u Odluci su troškovi bili prihvatljivi od 1. studenoga. "Uvidjeli smo da se sredstva utroše puno ranije te smo na sjednicu Županijske skupštine stavili Odluku kojom ćemo pokriti i razdoblje prije 1. studenoga", zaključila je poručivši da su sve informacije dostupne na mrežnim stranicama Osječko-baranjske županije. 

Natječaje i javne pozive u tijeku potražite putem ove poveznice

Također ih možete potražiti izravno u Upravnom odjelu za turizam, kulturu i sport OBŽ (Trg Lava Mirskog 3A) te na telefonskom broju 031/221-561. 


Tagovi

Osječko-baranjska županija Javni poziv Potpora Eno gastro turizam Ruralni turizam Tatjana Turalija Proračun OBŽ Smještaj Sufninaciranje Rok prijave


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/