Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Općina Stari Jankovci
  • 31.08.2017. 16:30

Europskim fondovima modernizirali sela

S današnjim danom imamo kandidiranih pet projekata ukupne vrijednosti gotovo 17 milijuna kuna - svoju priliku za uređenjem općine vidimo i kroz program ruralnog razvoja, ali i kroz programe hrvatskih ministarstava, kaže načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević.

Foto: Općina Stari Jankovci
  • 789
  • 60
  • 0

Općina Jankovci, kojoj pripadaju još i sela Novi Jankovci, Slakovci, Orolik i Srijemske Laze i broji preko 5.000 stanovnika, jedna je od općina Vukovarsko-srijemske županije koja uspješno povlači novac iz fondova Europske unije i na tome temelji napredak. Tako su u ovoj godini aplicirali prema EU fondovima programe u vrijednosti od 17 milijuna kuna, a jedan od njih, modernizacija javne rasvjete i postavljanje nove LED rasvjete u cijeloj općini, sredinom srpnja je i završen.

Ovaj projekt vrijedan 650.000 kuna proveden je uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 350.000 kuna prema Programu održivog razvoja lokalnih zajednica. Uz manje zagađenje okoliša i smanjenje štetnih plinova nova rasvjeta ima i veću energetsku učinkovitost čime se smanjuje godišnja potrošnja električne energije za oko 200 000 kuna pa se taj novac može utrošiti u druge svrhe.

Poduzetnička suradnja

Ovih dana očekuju i potpisivanje ugovora vezanih za Šokačku magistralu koja će ovu Općinu najbrže povezati preko Otoka s autocestom A-3. Rok izgradnje je šest mjeseci, a uključujući sve proceduralne i tehničke pojedinosti, cesta bi u promet trebala biti puštena do lipnja sljedeće godine. Budu li kandidirani projekti prihvaćeni, slijede radovi na sanaciji cesta, a u Novim Jankovcima pokraj nogometnog stadiona niknut će novi Dom kulture.

Trenutno je u provedbi projekt prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina-Crna Gora, usmjeren na jačanje poduzetničke suradnje, dok je mještanima i ove godine omogućeno zaposlenje putem javnih radova.

"Općini Stari Jankovci, Žepču, i gradu Podgorica u Crnoj Gori tematika je poduzetništvo. U javnim radovima trenutno je 20 zaposlenih, i s zasad imamo kandidiranih pet projekata ukupne vrijednosti gotovo 17 milijuna kuna. Svoju priliku za uređenjem općine vidimo i kroz program ruralnog razvoja, ali i kroz programe hrvatskih ministarstava. Tu su još neki ne-infrastrukturni projekti. Kandidirali smo preko Ministarstva kulture program "Birajmo aktivno starenje" od 855 000 kuna, reciklažno dvorište od 2 milijuna kuna, projekt "Zaželi" od 4,4 milijuna kuna i to je točno 16 613 000 kuna", kaže načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević, dodajući kako očekuje do kraja godine rezultate za sve prijavljene projekte.

Foto: Općina Stari Jankovci


Tagovi

Stari Jankovci Projekti EU Fondovi Regionalni razvoj Šokačka magistrala


Autor

Marko Barinin

Više [+]

Marko je dugogodišnji novinar i poznavatelj agrara, a najdraža tema su mu prosvjedi :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!