Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 22
  • 09.02.2023. 11:00

APPRRR objavila novu obavijest oko natječaja za mjeru 22

Zahtjevi koji u trenutku donošenja izmjena natječaja u AGRONET-u nisu bili završeni (oni koji nisu imali status – spreman), zbog tehničkih razloga su brisani, stoji između ostalog u obavijesti.

Foto: Depositphotos/VAKSMANV101
  • 8.328
  • 494
  • 1

Novu obavijest oko natječaja za mjeru 22 koji je izazvao val reagiranja nezadovoljnih poljoprivrednika, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Riječ je, dakako, o izvanrednoj privremenoj potpori poljoprivrednicima i mikro, malim i srednjim poduzećima (MSP-ovima) koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu, teškoj 31,8 milijuna eura.

Natječaj za mjeru 22 naljutio poljoprivrednike - potpore opet samo za velike

Kažu da će svi zahtjevi za isplatu koji su podneseni do 8. veljače odnosno trenutka donošenja izmjene natječaja (ako je korisnik Potvrdu o podnošenju zahtjeva za isplatu ispisao i potpisao te dostavio u izvorniku preporučenom pošiljkom ili neposredno u Agenciju) te oni koji su u AGRONET-u imali status spreman, a za koje će korisnik Potvrdu ispisati i potpisati te dostaviti, biti obrađeni sukladno odredbama propisanim izmjenama te će se kod izračuna potpore primijeniti pravila navedena u Prilogu 1 (dokument možete pronaći ispod teksta, op.a.).

Zahtjevi koji u trenutku donošenja izmjena nisu bili završeni (oni koji nisu imali status – spreman), zbog tehničkih razloga su brisani.

"Korisnicima je sada u AGRONET-u omogućeno podnošenje zahtjeva s ispravljenim načinom izračuna potpore sukladno izmjenama natječaja od 8. veljače", navodi APPRRR.

A o kojim je izmjenama riječ? Između ostalog, ta da će se korisniku kojemu izračun potpore bude manji od 1.000 eura izdati Odluka o odbijanju zahtjeva za isplatu. Također i da će se u slučaju nedostatnih sredstava u pojedinom natječaju, za sve poljoprivrednike kojima je izračun potpore 1.000 EUR i veći, te 15.000 EUR i manji, konačni iznos potpore za isplatu linearno umanjiti.

Izračun potpora pogledajte u prilogu. 


Dokumenti


Tagovi

Izmjene natječaja Mjera 22 Izračun potpora Obavijest APPRRR AGRONET


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Drage sve, sretan vam Dan žena!
Žive, zdrave i snažne bile!