Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Radionice
  • 07.05.2024. 16:30

Aplicirali biste na natječaj za male poljoprivrednike? Prijavite se na radionice

Broj mjesta za radionice za potencijalne korisnike intervencije 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima, uživo i online je ograničen, stoga je sudjelovanje potrebno prijaviti.

Foto: Depositphotos/kasto
  • 740
  • 42
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju organizira radionice za potencijalne korisnike intervencije 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Radionice će se održati prema sljedećem rasporedu:

  • 15. svibnja. u 11:00 sati u Kino dvorani Ministarstva poljoprivrede, Vukovarska 78 Zagreb;
  • 16. svibnja u 13:00 sati on-line radionica;
  • 20.. svibnja u 11:00 sati u velikoj dvorani HGK ŽK Osijek, Europske avenije 13 Osijek.

Kako navodi Ministarstvo, ovaj tip intervencije pruža podršku malim, potencijalno održivim poljoprivrednim gospodarstvima koja su orijentirana na tržišnu proizvodnju u skladu sa zahtjevima koje postavlja tržište.

"Na taj način će se pomoći gospodarstvima u komercijalno isplativom prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru", poručuju.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva od 3.000 do 10.000 € SO ako ulažu u sektor voća, povrća i cvijeća, odnosno do 15.000 € SO za ulaganja u ostalim sektorima.

Objavljen je natječaj za male poljoprivrednike - pogodak u sridu ili bacanje novaca?

Iz Ministarstva naglašavaju da je broj mjesta za radionice uživo i online ograničen, stoga je sudjelovanje potrebno prijaviti putem poveznice.

Detaljnije informacije o natječaju možete pronaći ovdje.


Tagovi

Radionice Podrška poljoprivrednim gospodarstvima Mala poljoprivredna gospodarstva Tržišno orjentirana proizvodnja Ministarstvo poljoprivrede APPRRR


Autorica

Suzana Jović

Više [+]

Magistra nutricionizma i znanosti o hrani. Ljubiteljica hrane i zaljubljenica u prirodu. Rado potiče svijest o važnosti pravilne i zdrave prehrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Otpor počinje ovdje - poručuju stotine španjolskih i francuskih poljoprivrednika

Španjolski i francuski poljoprivrednici blokirali su u ponedjeljak ceste duž granice obje države uoči izbora za Europski parlament prosvjedujući protiv, kako kažu, nepošt...

Više [+]