Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AGRONET
  • 21.04.2016. 11:30

AGRONET informira o pravima na plaćanja

Obavijest o vrijednosti prava na plaćanja koja su dostupna korisnicima u AGRONET-u.

Foto: simazoran/bigstockphoto.com
  • 2.751
  • 125
  • 0

Na stranici Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju stoji obavijest o vrijednosti prava na plaćanja koja su dostupna korisnicima u AGRONET-u.

U kartici Registri i evidencije pod Prava na plaćanja možete vidjeti dvije tablice. Prva tablica se odnosi na dodijeljena prava u 2015. godini, gdje se pod polje "Dodijeljeno" prikazuje broj prava dodijeljen temeljem prihvatljivih hektara prijavljenih na Jedinstvenom zahtjevu u 2015. godini. Pod poljem "Vrijednost" prikazuje se maksimalna vrijednost osnovnog prava na plaćanja za 2015. godinu (u eurima 100% EU+RH) temeljem koje je rađen izračun izravne potpore za 2015. godinu.

Vrijednost prava na plaćanja dostupna korisnicima AGRONET-a!

Prikaz konvergencije

Sljedeća tablica je prikaz konvergencije (izjednačavanja vrijednosti prava na plaćanje) tijekom razdoblja 2015. do 2019. godine. Ovdje možete vidjeti kretanje vrijednosti osnovnog prava po godinama (maksimalne vrijednosti u EUR). Korisnicima čija je početna vrijednost prava manja od nacionalnog prosjeka, vrijednost prava se postepeno povećava do 2019. godine. Korisnicima čija je početna vrijednost prava veća od nacionalnog prosjeka, vrijednost prava se postepeno smanjuje do 2019. godine.

Predviđanja su do 2019. godine

Korisnicima čija je početna vrijednost prava manje od nacionalnog prosjeka, a koji su u 2015.g. imali povećanje broja hektara u odnosu na 2014.godinu, i sukladno Pravilniku o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja (35/15, 53/15, 69/15, 101/15 i 132/15) ostvarili pravo na povećanje iz Nacionalne rezerve kao Novi, Mladi, poljoprivrednici koji su stekli pravo korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske u 2015. godini ili poljoprivrednici čijih se najmanje 50% poljoprivrednih površina upisanih u ARKOD nalazi na područjima posebne državne skrbi, otocima i poluotoku Pelješac, brdsko-planinskim područjima te područjima s prirodnim ili ostalim posebnim ograničenjima, koja su propisana posebnim propisima, je vrijednost prava već u 2015. godini povećana do nacionalnog prosjeka i takva se predviđa do 2019. godine.

Zaključno, svim korisnicima koji ulaze u prethodno navedene kategorije i prikazana konvergirana vrijednost prava im je manja od nacionalnog prosjeka, stvarna vrijednost prava na plaćanja temeljem koje se vrši izračun izravne potpore u 2015. godini je ona koja se nalazi u prvoj tablici pod polje Vrijednost.

Foto: simazoran/bigstockphoto.com


Tagovi

AGRONET Prava na plaćanja APPRRR Jedinstveni zahtjev Pravilnik Nacionalna rezerva


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P