Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 03.10.2022. 09:00

200 milijuna kuna za ulaganja u kapacitete za preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda

U javnom je savjetovanju nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.2.1 "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 364
  • 69
  • 0

Nacrt natječaja za provedbu tipa operacije 4.2.1 "Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“ iz Programa ruralnog razvoja, u javnom je savjetovanju. 

Kako navodi Ministarstvo poljoprivrede, svrha Natječaja je otklanjanje posljedica krize uzrokovane bolešću Covid-19 i ponovno oživljavanje potencijala održivog rasta i zapošljavanja te tranzicija poduzeća prema zelenom i digitalnom gospodarstvu ulaganjima u kapacitete za preradu i marketing poljoprivrednih proizvoda.

Sredstva za Natječaj osigurana su iz Instrumenta unije za oporavak i otpornost. 

Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 200 milijuna kuna. Najniža visina javne potpore po projektu iznosi 15.000 EUR, a najviša do 2.000.000 EUR odnosno do 200.000 EUR za korisnike početnike, korisnike čiji je zbroj vrijednosti tri najveća godišnja prometa u razdoblju od pet godina koje prethode godini u kojoj je podnesen zahtjev za potporu manji od iznosa od 200.000 EUR- 

Također, za korisnike koji nisu u obvezi vođenja poslovnih knjiga i obveznike vođenja poslovnih knjiga koji ne posjeduju financijsku dokumentaciju za prethodnu financijsku godinu, pri čemu vrijednost potpore za navedene tipove korisnika može biti veća u slučaju kada zatraže potporu veću od 200.000 EUR koju dokazuju obvezujućim pismom namjere banke koje se odnosi na vrijednost projekta u cijelosti.

Intenzitet potpore je do 50 posto.  

Cjelovit nacrt pročitajte ovdje

Savjetovanje je otvoreno do 17. listopada.


Tagovi

Mjera 4 Nacrt natječaja Ruralni razvoj Prerada Marketing


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).