Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nacionalni plan
  • 04.10.2021. 14:00

Uključite se u izradu Nacionalnog plana razvoja ekološke poljoprivrede 2023.-2030.

Ispunjavanjem anonimnog anketnog upitnika dajte svoj doprinos u izradi navedenog dokumenta, pozivaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Bigstock/ encrier
  • 1.859
  • 111
  • 1

I vi možete pomoći u donošenju Nacionalnog akcijskog plana razvoja ekološke poljoprivrede 2023. - 2030.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske pristupilo je njegovoj izradi u suradnji s tvrtkom Ernst & Young Savjetovanje d.o.o. Riječ je, navode, o strateškom dokumentu od nacionalnog značaja kojim će se utvrditi smjer razvoja ekološke poljoprivrede.

"U svrhu kvalitetne izrade Nacionalnog akcijskog plana, definiranja vizije razvoja te adekvatnih ciljeva i mjera za dionike u ovom sektoru, pozivamo kupce poljoprivrednih proizvoda da ispunjavanjem anonimnog anketnog upitnika daju svoj doprinos u izradi navedenog dokumenta", poziva Ministarstvo. 

Prikupljeni podaci će se koristiti za utvrđivanje stanja sektora u Republici Hrvatskoj, odnosa ekološkog i konvencionalnog načina proizvodnje te će služiti kao važan izvor informacija za definiranje budućih mjera. 

Inače, podsjećaju, ekološki proizvod je onaj koji sadrži 95 posto ili više eko sastojaka. Pojavljuje se u raznim nazivima organic, bio, eco te posjeduju certifikat.

Anketni upitnik za kupce poljoprivrednih proizvoda možete pronaći ovdje

Upitnik je anoniman i potrebno ga je popuniti do 18. listopada 2021. godini. "Prikupljeni podaci bit će korišteni isključivo u svrhu izrade mavedenog akcijskog plana", ističu. 


Tagovi

Ekološka poljoprivreda Anketni upitnik Nacionalni akcijski plan Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.