Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekološka poljoprivreda
  • 27.11.2017. 10:30

U Švicarskoj će 25% farmi biti ekološke do 2025.

Ekološka proizvodnja je sve jača i ima utjecaja na mnoge sfere proizvodnje, prerade, trgovine, potrošnje i društva općenito. U Švicarskoj je donijeta strategija koja podržava taj trend.

Foto: Pixabay/b
  • 553
  • 22
  • 0

Četvrtina švicarskih farmi morat će se posvetiti ekološkoj poljoprivredi do 2025. godine. To je ono što su predstavnici Bio Suisse odlučili u strategiji "Avanti 2025" na jesenskom sastanku u Oltenu.

"Izraz "bio" više nije niša (malo, izdvojeno područje), ono ima sve više utjecaja u svim sferama proizvodnje, prerade, trgovine, potrošnje i društva općenito. Zato smo sa strategijom "Avanti 2025", postavili jasne, ambiciozne ciljeve za sve razvojne faze", rekao je Daniel Bärtschi, izvršni direktor Bio Suissea.

Avanti 2025 zamjenjuje politiku udruge nastale 2008. godine te će služiti svojim članovima kao temelj njihovih aktivnosti, navodi gabot.

Farma Knospe vodeći proizvođač

Strategija do 2025. godine podrazumijeva sljedeće:

Više od 25% švicarskih farmi bit će biološki certificirano (u 2016. godini ih je bilo 13,2%), a njih više od 95% će raditi prema smjernicama Bio Suissea. Najmanje tisuću korisnika licence ili robnih marki radit će s brandom "Knospe". Tržišni udjel organskih proizvoda na švicarskom tržištu hrane bit će najmanje 15 posto (2016. godine je bio 8,4 posto).

Farma Knospe još više će raditi na održivosti te očekuju kako će potrošači cijeniti, kupiti i uživati ​​u njihovim prehrambenim proizvodima. Udruga Bio Suisse sa svoje 32 organizacije imat će vodeću poziciju na području organskih proizvoda - od polja do tanjura.

Postavili i revizorsku agenciju

Osim toga, predstavnici su glasali za revizorsku agenciju (URS) koja neće zavisiti o strateškom i operativnom upravljanju. U budućnosti, ovaj URS će ispitati žalbe pojedinih članova ili licenciranih osoba.

Foto: Pixabay/b1-foto


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.