Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPA fondovi
  • 09.01.2019. 09:00

Kroz suradnju Hrvatske, BiH i Crne Gore do milijun eura za ekološku poljoprivredu

Na IPA fondove namijenjene za regionalnu suradnju između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske 2014.-2020. godine, apliciran je projekt ORGANIC + na kojem rade i Klaster za eko-društvene inovacije i razvoj "Cedra" iz Splita te Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Foto: Flickr/North Charleston
  • 146
  • 49
  • 0

Na razvoju ekološke proizvodnje djeluje se i na regionalnoj razini. Naime, na IPA fondove namijenjene za regionalnu suradnju između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske 2014.-2020. godine, apliciran je projekt ORGANIC + na kojem zajednički rade Klaster za eko-društvene inovacije i razvoj "Cedra" iz Splita, Razvojna agencija Šibensko-kninske županije za koordinaciju i poticanje regionalnog razvoja, iz BiH Asocijacija organskih proizvođača SBK, Savez udruženja organskih proizvođača "Organsko BiH", Centar za ekonomski i ruralni razvoj iz Laktaša te iz Crne Gore Klaster "Probaj domaće" iz Podgorice i Inovacijsko-poduzetnički centar "Tehnopolis" iz Nikšića.

Prema riječima Sejada Hercega, predsjednika Udruženja "Organsko FBiH", za realizaciju projekta potrebno je 1.086.588,15 eura i bio bi od velike pomoći cijeloj regiji.

"Ruralna područja moraju dobiti centre za razvoj i podršku ekološkim proizvođačima i, naravno, trebamo napraviti prodajne centre koji će biti uspostavljeni u Šibeniku, Splitu, Banjoj Luci, Mostaru i Podgorici, čime bismo imali prostor za plasirati svoje proizvode u cijeloj regiji", kazao je Herceg.

Komisija IPA fondova zasjeda, prema njihovim očekivanjima, za dva mjeseca, ali nadaju se da će dobiti zeleno svjetlo. Posebno zato što se na globalnoj razini  pridaje velika važnost očuvanju planete Zemlje kroz ekološki uzgoj, a interes za eko proizvode na svjetskom tržištu bilježi porast između 10 i 15 posto.


Tagovi

Organic + IPA fondovi Certifikat Ekološka proizvodnja


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer