Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko nagrada
  • 24.03.2023. 10:30

Kreću prijave za nagradu za ekološku proizvodnju EU

Lani je između čak 200 prijavljenih ekoloških poljoprivrednika iz 26 država, najboljim proglašen naš David Pejić. Idemo ponoviti isto?

Foto: Depositphoto/ahundov
  • 349
  • 25
  • 0

Prijave za EU Organic Awards odnosno nagrade za najbolju ekološku proizvodnju u Europskoj uniji gdje je lani, između čak 200 prijavljenih ekoloških poljoprivrednika iz 26 država, pobijedio naš David Pejić, kreću u subotu 25. ožujka. 

Nagrada će se ove godine po drugi put dodijeliti, a shema dodjele sastoji se od 7 kategorija, odnosno 8 pojedinačnih nagrada, a odnose se na najbolje eko farmere (ženu i muškarca), regiju, grad, bio-okrug, malo ili srednje poduzeće, najboljeg prodavača eko hrane i najbolji restoran.

Šest redova mrkve na gredici širine 75 cm? Moguće je, kaže najbolji eko proizvođač Europe

Europska komisija, poznato je, definirala je cilj od 25 posto poljoprivrednog zemljišta EU pod ekološkom poljoprivredom do 2030. godine i značajno povećanje eko akvakulture. Kao podršku tom cilju u ožujku 2021. usvojen je Akcijski plan za razvoj ove proizvodnje, rast potražnje potrošača što uključuje i podizanje svijesti javnosti o njezinim karaktristikama i prednostima. 

U tu je svrhu pokrenuta i godišnja nagrada kojom se odaje priznanje izvrsnosti u lancu ekološke vrijednosti.

Prijave se podnose putem elektroničkih obrazaca koji će biti dostupni od 25. ožujka do 14. svibnja 2023. na službenoj stranici Europske komisije. Svečano uručenje bit će 23. rujna 2023. kada je Dan ekoloških proizvoda EU. 

Detalje o nagradi i prijavi potražite putem ovog linka.


Tagovi

EU Organic Awards Nagrada Najbolji eko proizvođač Prijava Ekološka poljoprivreda Europska komisija


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.