Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Braniteljska zadruga Osijek
  • 01.03.2020. 10:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Ključ je u udruživanju, dokaz je i Braniteljska zadruga Osijek

Članovi imaju velik problem, potroše puno vremena na transport, trgovinu, čuvanje, a ovako kroz zadrugu omogućuje se da se puno jednostavnije i efikasnije i na jeftiniji način to odradi, kaže Marko Leko.

Foto: Sanja Dovečer (ilustracija)
  • 1.366
  • 83
  • 0

Na tradicionalnom Eko trgu na osječkoj glavnoj tržnici Braniteljska zadruga Osijek predstavila se s obilnom slavonskom trpezom. Posjetitelji su mogli kušati razne suhomesnate proizvode, čvarke te domaće sireve i salate.

"Braniteljska zadruga Osijek osnovana je prije dvije godine, a u svome sastavu imamo pravne osobe, OPG-ove te razne druge obrte. Trenutno nas je 11 zadrugara, a bavimo se proizvodnjom zdrave i domaće hrane“, objašnjava član zadruge Marko Leko.  

Nedavno su i otvorili prodajno mjesto u zatvorenom dijelu tržnice. "Članovi imaju velik problem, potroše puno vremena na transport, trgovinu, čuvanje, a ovako kroz udruživanje, kroz zadrugu omogućuje se da se puno jednostavnije i efikasnije i na jeftiniji način to odradi. Osigurali smo plasman što je jako dobra stvar i proizvođač ne troši vrijeme da bi pronalazio tržište“, kaže Leko.

Na tržnici su se mogle još kušati i krofne koje su pravile članice iz Udruge OSvrt, a punjene su bile ekološki proizvedenim džemovima iz njihovih vrtova.

Više možete pogledati u videu:

Facebook/ Darija Filipovic Zdelar


Tagovi

Braniteljska zadruga Osijek Eko trg Suhomesnati proizvodi Udruga OSvrt Ekološki džem


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]