Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pro-eco
  • 06.04.2018. 18:00

Gnojiva s odbijajućim djelovanjem na zemne štetnike

Tvrtka Pro-eco ponovo prva uvodi novosti na našem tržištu za aktualne probleme. Ovoga puta to su gnojiva s odbijajućim djelovanjem na zemne štetnike.

Foto: pixabay.com/benmenting
  • 2.350
  • 192
  • 0

Svake nove sezone nažalost svjedočimo sve većim napadima brojnih zemnih štetnika. Najznačajnije štete zemni štetnici rade na povrtnim i ratarskim kulturama. Štetnici koji žive u tlu hrane se podzemnim dijelovima biljaka čime se direktno smanjuje kvaliteta korjenastog i gomoljastog povrća jer se oštećeni (nagrizeni, izbušeni) gomolji krumpira, korijeni mrkve, peršina, celera te drugih kultura ne mogu staviti u promet. Kod napada zemnih štetnika dolazi do prorjeđivanja sklopa te na kraju do znatnog smanjenja prinosa.

Tvrtka Pro-eco ponovo prva uvodi novosti na našem tržištu za aktualne probleme. Ovog su puta to gnojiva s odbijajućim djelovanjem na zemne štetnike. Gnojiva, kao i svi ostali proizvodi tvrtke Pro-eco, posjeduju sve potrebne certifikate za ekološku proizvodnju. U ponudi se nalaze IlsaNeem, certificirano organsko peletirano gnojivo svjetski poznatog proizvođača ILSA S.p.A i StyriaFert Veggie austrijskog proizvođača Agro Power. 

IlsaNeem osim gnojidbe dušikom (11%) povećava aktivnost mikrobne flore stimuliranjem mikroorganizama u tla razvijajući intenzivnu biološku aktivnost koja je neophodna za razvoj usjeva. Dobiva se termičkom reakcijom između AGROGEL®-a (hidrolizirana želatina za poljoprivredu) i Neem-a (pogača Neem sjemenki). Studije provedene s biljkom Neem su potvrdile učinkovitost odbijajućeg djelovanja na više od 200 vrsta zemljišnih štetnika.

Ilsaneem i StyriaFert Veggie gnojiva u obliku su granulacije što ih čini pogodnim za aplikaciju

IlsaNeem stvara povoljnije uvjete u tlu za rast i razvoj zdrave i snažne biljke. Dvostruka aktivnost IlsaNeema, u ishrani bilja i revitalizaciji ‘umornog’ tla, posebno je namijenjena za korištenje u intenzivnom uzgoju. Jedna od prednosti IlsaNeema je aktivacija plodnosti tla i poboljšanje proizvodnje u slabim opskrbljenim tlima. Ujedno pospješuje dobar početan rast biljaka, povećava vegetativni porast i jača korijen, a samim time osigurava se bolji izgled i kvalitetu voća i povrća. Pakiranja koja su u ponudi su vreća od 25 kilograma i kantica od 4 kilograma. 

StyriaFert Veggie je certificirano organsko gnojivo 100% biljnog podrijetla. Sadrži 5% dušika, 2% fosfora i 2% kalija. Gnojivo zadovoljava proizvodnju po Demeter smjernicama. Najveća prednost ovog gnojiva je da sadrži kakao ljuskice koje imaju odbijajuće djelovanje na zemljišne štetnike, te stoga umanjuju štete kod njihovih napada.

StyriaFert Veggie odlikuje vrhunska kvaliteta te se njegovom primjenom povećanja plodnosti tla, povećava prinos te se poboljšava struktura tla. Primjenom StyriaFert Veggie gnojiva aktiviraju se mikroorganizmi te se potiče nastanak humusa

Za sva dodatna pitanja vezana uz gnojiva i njihovu primjenu, kao i za prijedloge gnojidbe obratite se Pro-eco timu koji će Vam rado pomoći svojim stručnim savjetima.


Tagovi

Zemni štetnici Gnojiva Prinos Ratarske kulture Povrtne kulture Organsko Eko proizvodnja


Partner

Pro-eco d.o.o.

Varaždinska 40c, 42220 Novi Marof, Hrvatska
tel: 042/408-560, e-mail: proeco@proeco.hr web: https://www.proeco.hr