Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

U Toplicama Sveti Martin održano 17. savjetovanje uzgajivača goveda

Na 17. savjetovanju uzgajivača goveda u Republici Hrvatskoj, koje u Toplicama Sveti Martin, 6. i 7. travnja, organizira Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, više od dvije stotine naših uzgajivača nastoji pronaći odgovore na brojne izazove koje su donijeli pandemija Covid-19, rat u Ukrajini i klimatske promjene.

"U suradnji s našim proizvođačima, Središnjim savezom hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda i Savezom udruga hrvatskih uzgajivača holstein goveda, na ovom dvodnevnom savjetovanju nastojimo raspraviti, nažalost, brojne izazove s kojima je suočen ovaj sektor", istaknuo je Krunoslav Karalić, zamjenik ravnateljice HAPIH-a.

Kako je naveo, negativne utjecaje bilježimo još od prošle godine, kada smo u prosjeku imali pad broja krava za oko 3 posto, pad broja uzgajivača za oko 15 posto, ali i povećanje proizvodnje po gospodarstvu za oko 13,5 posto.

Prethodna galerija

Sljedeća galerija


Autor

Igor Čolaković

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.


Partner