Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Prvi put obilježen početak berbe grožđa u Zadarskoj županiji

U petak 4. rujna u Nadinskim vinogradima (Nadinsko blato) po prvi puta na području Zadarske županije obilježen je  početak berbe grožđa. “Za sve postoji prvi put pa i za ovaj događaj. Želimo da postane tradicionalan kao što je početak berbe obilježavaju u većini kontinetalnih vinogradarskih regija”, rekao je Tomislav Glavić predsjednik Udruge vinogradara i vinara Nadin te predsjednik Udruge vinara Zadarske županije. Ove dvije udruge su zajedno sa Turističkom zajednicom Ravnih kotare  i organizatori  obilježavanja početka ovogodišnje berbe grožđa.

“Očekujemo  dobru vinogradarsku godinu. Bolju nego lani. Urod je dobar, grožđe zdravo, omjeri slodora i kiselina usklađeni pa će biti i dobrog vina”, dodaje Glavić.

Prema njegovim riječima na Nadinskom blatu, na 350 hektara sa 1.400.000 loza ubrat će se oko 2 milijuna kilograma grožđa i od toga proizvesti milijun litara vina. Rane sorte Muškat i Chardonay su već pobrane, a berba ostalih sorti započet će punim tempom idući tjedan, najavljuje Glavić. Uspješnu berbu vinogradarima su poželjeli Tomislav Glavić, gradonačelnik Benkovca i Božidar Longin, župan Zadarske županije.

Uz prigodan program, nastupe KUD-a sv. Ante iz Nadina i Klape Asserija Benkovac   sudionici obilježavanja početka berbe na Nadinskom blatu uživali su  u vinskom gulašu i, naravno, u  sve boljim ravnokotarskim vinima.

Foto: Vesna Benić

Prethodna galerija

Sljedeća galerija


Autor

Nedjeljko Jusup

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."