Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni horoskop
  • 25.01.2015. 18:02

Bikovi u pohodu na zemlju i strojeve!

2015. je vaša godina, čak ćete se dvaput nasmijati.

Foto: deposithotos.com
  • 1.164
  • 124
  • 0

Polje/staja

Njima samo nek ne fali djece i novaca. Nek se vidi da se ima, da se može i da se za ničim ne žali. Bikovi će od farme napraviti poligon za treniranje, a obično slove za najuspješnije poljoprivrednike. Na jednom dijelu obično imaju permakulturni vrt gdje se primjenjuju sva pravila i tehnike održive proizvodnje, a na drugom rade eko kozji sir prema najvišim standardima. Sve to naravno uz još 150-200 hektara pšenice. Drže do tradicije. Radišni momci, a i glavom će kroz zid dok ne ostvare što su si zamislili.

To će biti svetište gdje svakodnevno prakticiraju svoj začarani krug rutine. Zahvaljujući tome što su tvrdoglavi i opsesivno-posesivno opsjednuti sobom i svojim postignućima, često ispadaju podosta površni i zadrti materijalisti, što zapravo - i jesu. To se barem isplati kada se Bik upusti u poljoprivredu, jer će napraviti sve samo da uspije. Poraz nije opcija. Bik je tamo gdje ukus vlada. Jako su si samozadovoljni.

Čija ovca crnu vunu prede? Čija zemlja bolje rađa? Kome će smrknuti, a kome svanuti? Odgovore saznajte u šaljivom agrozodijaku za 2015.

Tvrdoglavi Bikovi u 2015. će biti gotovo opsjednuti stjecanjem svega što se steknuti da, pogotovo kad je zemlja u igri. Njihovi nadljudski napori osigurat će im uspjeh. Natječaja za zakup zemlje nikad više. Nikad bolje. Ali. Nikad im neće biti dovoljno, da žive tri života vjerojatno ne bi uspjeli ispuniti sve ciljeve koje su si zacrtali.

Voćnjak/vinograd

Nikada ih nemojte tjerati da se mijenjaju, oni imaju svoj plan i program, i prije će si nogu odrezati nego prihvatiti nešto tako užasno kao što je druga sorta jabuke, ili ne dao bog, sredstvo za zaštitu na koje nisu navikli i koje nije baš ono ekstra klasa.

Mehanizacija

Vole strojeve kao što vole i novac. Njihova kolekcija će se popuniti novim sjajnim igračkama kojima će posvetiti više pažnje nego stvarnim osobama. Sretni mjeseci: oni u kojima sjedaju poticaji.

Foto: deposithotos.com


Tagovi

Bik Poljoprivredni horoskop Rutina Rad Tvrdoglavost


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]