Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konjički turizam
  • 01.11.2013. 08:26

Velike mogućnosti za konjički turizam

Na Ergeli Višnjici, nedaleko od Slatine, Hrvatski savez konjičkog turizma organizirao je 2. međunarodni kongres konjičkog turizma

Foto: freepik.com
  • 712
  • 80
  • 0

Na Ergeli Višnjici, nedaleko od Slatine, Hrvatski savez konjičkog turizma organizirao je 2. međunarodni kongres konjičkog turizma, na kojem su sudjelovali predavači iz različitih institucija u području veterine, konjogojstva, konjičkog i zdravstvenog turizma te marketinga. Prema riječima predsjednika organizacijskog odbora, dr. Mate Čačića, cilj je skupa bila edukacija sudionika i svih zainteresiranih institucija i pojedinaca za konjički turizam te promocija konjičkog turizma kao posebnog oblika turizma koji se uspješno nastavlja na druge oblike turističke ponude.

S obzirom na to da je Strategija razvoja turizma u kontinentalnom dijelu Hrvatske obuhvatila i konjički turizam, sve više ljudi počelo je nabavljati konje za rekreaciju, a javlja se i zanimanje ugostiteljskih objekata da, uz svoju primarnu djelatnost, imaju i konje u ponudi. Konjički turizam pomaže očuvanju ruralnosti područja te dohodovnosti uzgoja konja. Naime, polovina odraslih konja koji su genetski manje vrijedni, i koji su praktično neiskorišteni, može svojim vlasnicima turističkim iznajmljivanjem zaraditi mnogo više nego što sami vrijede. Radi sigurnosti svih koji daju i primaju takve usluge i očuvanja okoliša potrebno je načiniti različite pravilnike koji će regulirati tu vrstu turističke djelatnosti.

U našem konjogojstvu trenutačno vlada kriza, jer konji su danas neiskorišteni i u posljednje se vrijeme sve češće poklanjaju. Perspektiva razvoja konjičkog turizma u našoj zemlji je velika, a pomaže joj i prilagodba gospodarske proizvodnje stanju u EU. Naime, mnogi objekti, farme, gospodarstva morat će se specijalizirati za određenu djelatnost, a preporuka je stručnjaka EU da jedna od njih bude i konjički turizam s iznajmljivanjem pansiona. Gospodarstva koja se odluče za takvu djelatnost moći će ostvariti veće prihode nego tradicionalnom proizvodnjom, zaključeno je na skupu.

Pustara Višnjica jedan je od dobrih primjera nastojanja da se održiv i odgovorni turizam na kontinentalnom dijelu Hrvatske umreži s drugim granama gospodarstva i na lijep način predstavi svu našu kulturnu, prirodnu i gospodarsku baštinu. Upravo u toj kategoriji 2011. godine to je imanje, koje je staro više od 200 godina i koje je od 2006. godine u obnovi, dobilo nagradu Europske destinacije izvrsnosti.

Foto: freepik.com


Tagovi

Konjički turizam Kontinentalni turizam Pustara Višnjica Kongres Promocija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.