Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sudbina konja
  • 15.02.2016. 17:30

Sreća u nesreći - kako je Pram postao Zlato?

Katarina Rogić iz Perušića mlada je djevojka koja kod kuće ima nekoliko konja. Neizmjerno voli te životinje i stoga ju je sudbina konja Prama zaprepastila.

Foto: pixabay.com
  • 625
  • 76
  • 0

Katarina Rogić iz Perušića mlada je djevojka koja kod kuće ima nekoliko konja. Neizmjerno voli te životinje i stoga ju je sudbina konja Prama zaprepastila. Kao i uostalom i sve koji su čuli priču o nesretnom konju i njegovu bivšem vlasniku Đorđu, koji ima 80-ak godina. Navodno je teško bolestan, kao i supruga s kojom živi.

Konj je postao prevelik teret

Naime, nakon što je zaključio da mu je držanje konja Prama postalo preveliki novčani teret, odveo ga je na jedan proplanak te teško ozlijedio palicom, sjekirom i nožem te zavezao za granje kako bi konj naposljetku i uginuo. Konj je ostao bez oka i sa teškim ranama na vratu i tijelu, ali ipak - živ.

Šok radnika Elektre, veterinara i policije

Sudbina je htjela da Pram ipak dočeka svog anđela čuvara. Naime, radnici Elektre iz Otočca došli su na to područje obnavljati električnu infrastrukturu i ugledali izmrcvarenu životinju. Odmah su obavijestili veterinara, a on policiju. Priča je došla i do Katarine, koja je odlučila podići svu svoju ušteđevinu i od vlasnika Đorđa kupiti unakaženu životinju. No, on ga je u međuvremenu već poklonio gradu Otočcu, koji ga je Katarini dao bez ijedne lipe.

Djevojke vjeruju u oporavak

Katarina priznaje da je i veterinar smatrao da je konja najbolje uspavati, no ona nije dozvolila, jer ako je ostao živ i nakon ovakvog mrcvarenja, vjerovala je da će, uz njegu i brigu, prizdraviti. Nesretni konj sad se zove Zlato i smješten je u toploj staji, u kojoj o njemu uz Katarinu brine i veterinarska tehničarska Ana Kruljac. Čiste mu rane i hrane ga, vjerujući da će se životinja koliko toliko oporaviti. Policija je pak bivšeg vlasnika Đorđa kazneno prijavila Državnom odvjetništvu zbog mučenja životinje.

Konj je polako počeo jesti zob i sijenu, ali za njegov oporavak trebat će još dosta novca. Stoga svi koji žele pomoći Katarini i Ani u brizi oko nesretne životinje, mogu to napraviti uplatom makar i simboličnog iznosa, na Katarinin broj računa: IBAN HR4523900013102178662.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Katarina Rogić Ana Kruljac Doljani Konj Đorđe Elektra Zlato Kaznena prijava


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo