Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 25. Fišijada
  • 13.09.2019. 07:30
  • Požeško-slavonska, Požega

Najbolji riblji paprikaš skuhao Vladimir Protić iz Požege

Članovi Stručnog povjerenstva 25. Fišijade u Požegi, imali su zahtjevan zadatak kako bi do popodnevnih sati odlučili tko je najveći majstor u pripremanju ovog specijaliteta.

Foto: Youtube/screenshot
  • 1.163
  • 45
  • 0

Gradski park kod Orljave i ove je godine privukao brojne Požežane, ali i goste iz cijele Hrvatske te rekordan broj natjecatelja u pripremanju ribljeg paprikaša po slavonskoj recepturi. Članovi Stručnog povjerenstva 25. Fišijade u Požegi, imali su zahtjevan zadatak kako bi do popodnevnih sati odlučili tko je najveći majstor u pripremanju ovog specijaliteta.     

"Ocjenjujemo neki standard. Fiš mora biti lijep po izgledu, mora imati lijepu boju, riba mora biti dobro skuhana, ne prekuhana potkova, znači neka umjerenost da ništa od začina ne odudara", rekla je Marijana Pranić, predsjednica stručne komisije Fišijade u Požegi.

Ove godine bilo je 60-ak natjecatelja iz pet slavonskih županija, ali i šire.

Tajna dobrog ribljeg paprikaša

"Tajna dobrog ribljeg paprikaša je u dobroj ribi i u dobroj volji za pripremu. Svatko ima neki svoj tajni sastojak, a samo kuhanje traje oko sat i pol", rekao je Dubravko Vuk iz Rajića.

Na Fišijadi iz Požege, bilo je mnoštvo gostiju, a neki od njih došli su iz Francuske: "Prvi put sam u Hrvatskoj kao i u Požegi. Došao sam ovdje raditi u vinogradu u berbi i ostalim vinogradskim poslovima", rekao je Pierre Raquin iz Francuske.

Pobjednik ovogodišnje Fišijade je Vladimir Protić iz Požege, drugo mjesto pripalo je Josipu Antoloviću iz Beravaca, a treće mjesto osvojio je Nedjeljko Josić iz Donjeg Miholjca.

Nekad na sjeckanom, sada na dehidriranom osušenom crvenom luku

"Za dobar fiš prvenstveno mora biti i dobra riba. Ako imate dobru ribu, a nemate dobru papriku to ne može ispasti dobro. Znači dobru papriku nabavljamo kako se snalazimo, a vaša riba je odlična", rekao je Nedeljko Josić, osvajač trećeg mjesta na 25. Fišijadi u Požegi.

"Riblji paprikaš mora biti umjeren, mora biti dovoljno ljut, ali ne preljut. Mora sadržavati određenu gustoću i konzistentnost, a to sve ovisi i o količini ribe koju imate, kvaliteti ribe. Prije deset godina kuhali smo s lukom koji smo sjekli, a sada fiš kuhamo na dehidriranom osušenom crvenom luku koji daje jednu interesantnu gustoću. Uz sve to požeška voda je jako dobra", rekao je Vladimir Protić, pobjednik 25. Fišijade u Požegi.

25. Fišijada u Požegi održana je u organizaciji Turističke zajednice grada Požege te pod pokroviteljstvom Grada Požege.


Tagovi

Fišijada Najbolji riblji paprikaš Vladimir Protić Požega


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]