Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 10. Damski lov
  • 21.11.2015. 14:30

Lovkinje su malobrojne, ali izrazito aktivne!

Na lovištima požeštine održan je damski lov u kojemu je sudjelovalo 40-ak lovkinja iz šest zemalja.

Foto: Lovačka udruga Dama dama
  • 615
  • 80
  • 0

U požeškom je kraju boravilo četrdesetak žena koje se bave lovom. Većina ih je iz naše zemlje, no lovkinje su stigle i iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Mađarske i Srbije. Povod je bio 10. Damski lov koji se svake godine organizira u drugom dijelu Hrvatske.

Lovkinje iz šest zemalja na lovištima u okolici Požege

Prema pisanju portala pozega eu domaćin ovog jubilarnog lova bio je Lovački savez Požeško-slavonske županije. Divlje svinje, veprovi i lisice, lovile su se po lovištu Zapadni Papuk kojim gospodari požeško Lovačko društvo Jelen. Sljedećega dana lov je nastavljen na području lovišta Lovačkoga društva Šijak u okolici Požege, a na ništanu su bili fazani, patke i zečevi.

Sve su nadgledali predsjednik Lovačkoga društva Jelen, Boris Janić, tajnik Ante Vitalia te lovnik Krunoslav Budić.

U Hrvatskoj nema puno lovkinja, no one postojeće vrlo su aktivne

Prije odlaska u prirodu, Lovačka udruga Dama dama, održala je skupštinu, na kojoj su lovkinje pozdravili Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, tajnik Branko Bertelović i zamjenik požeškoslavonskog župana Ferdinand Troha. Predsjednica Anita Bračun govorila je o aktivnosti članica te istaknula kako često dobivaju pozive za damske lovove u drugim državama, jer dobro suradnju s drugim sličnim udrugama. Kazala je i kako su nedavno organizirale stalni postav izložbe u Kumrovcu, na temu Lovci čuvari prirode, u čemu im je pomogao Lovački savez Krapinsko-zagorske županije. A na kraju ove godine, kada će proslaviti desetu obljetnicu svoje udruge, članice će dobiti pelerine i šalove.

Na kraju su sve sudionice kazale da im nije problem pješačiti cijele noći ili zimi satima dežurati na čeki očekujući nailazak divlje životinje, jer lov im je više od hobija. A kad nisu u lovu, vikende provode uređujući lovišta i ostavljajući hranu za divljač.

Lovačka udruga Dama dama osnovana je 2005. godine i sjedište joj je u zagorskoj općini Sveti Križ Začretje u Krapinsko-zagorskoj županiji. U Hrvatskoj trenutačno postoji gotovo 60 tisuća lovaca i samo 60 lovkinja.

Foto: Lovačka udruga Dama dama


Fotoprilog


Tagovi

Lovkinje Njemačka Austrija Slovenija Mađarska Srbija Damski lov Lovački savez Požeško-slavonska županija Divlje svinje Veprovi Lisice Zapadni Papuk Lovište Lovačko društvo Jelen Šijak Fazani Patke Zečevi Boris Janić Ante Vitalia Krun


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]