Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • 10. Damski lov
  • 21.11.2015. 14:30

Lovkinje su malobrojne, ali izrazito aktivne!

Na lovištima požeštine održan je damski lov u kojemu je sudjelovalo 40-ak lovkinja iz šest zemalja.

Foto: Lovačka udruga Dama dama
  • 612
  • 80
  • 0

U požeškom je kraju boravilo četrdesetak žena koje se bave lovom. Većina ih je iz naše zemlje, no lovkinje su stigle i iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Mađarske i Srbije. Povod je bio 10. Damski lov koji se svake godine organizira u drugom dijelu Hrvatske.

Lovkinje iz šest zemalja na lovištima u okolici Požege

Prema pisanju portala pozega eu domaćin ovog jubilarnog lova bio je Lovački savez Požeško-slavonske županije. Divlje svinje, veprovi i lisice, lovile su se po lovištu Zapadni Papuk kojim gospodari požeško Lovačko društvo Jelen. Sljedećega dana lov je nastavljen na području lovišta Lovačkoga društva Šijak u okolici Požege, a na ništanu su bili fazani, patke i zečevi.

Sve su nadgledali predsjednik Lovačkoga društva Jelen, Boris Janić, tajnik Ante Vitalia te lovnik Krunoslav Budić.

U Hrvatskoj nema puno lovkinja, no one postojeće vrlo su aktivne

Prije odlaska u prirodu, Lovačka udruga Dama dama, održala je skupštinu, na kojoj su lovkinje pozdravili Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, tajnik Branko Bertelović i zamjenik požeškoslavonskog župana Ferdinand Troha. Predsjednica Anita Bračun govorila je o aktivnosti članica te istaknula kako često dobivaju pozive za damske lovove u drugim državama, jer dobro suradnju s drugim sličnim udrugama. Kazala je i kako su nedavno organizirale stalni postav izložbe u Kumrovcu, na temu Lovci čuvari prirode, u čemu im je pomogao Lovački savez Krapinsko-zagorske županije. A na kraju ove godine, kada će proslaviti desetu obljetnicu svoje udruge, članice će dobiti pelerine i šalove.

Na kraju su sve sudionice kazale da im nije problem pješačiti cijele noći ili zimi satima dežurati na čeki očekujući nailazak divlje životinje, jer lov im je više od hobija. A kad nisu u lovu, vikende provode uređujući lovišta i ostavljajući hranu za divljač.

Lovačka udruga Dama dama osnovana je 2005. godine i sjedište joj je u zagorskoj općini Sveti Križ Začretje u Krapinsko-zagorskoj županiji. U Hrvatskoj trenutačno postoji gotovo 60 tisuća lovaca i samo 60 lovkinja.

Foto: Lovačka udruga Dama dama


Fotoprilog


Tagovi

Lovkinje Njemačka Austrija Slovenija Mađarska Srbija Damski lov Lovački savez Požeško-slavonska županija Divlje svinje Veprovi Lisice Zapadni Papuk Lovište Lovačko društvo Jelen Šijak Fazani Patke Zečevi Boris Janić Ante Vitalia Krun


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijete opsadom Pariza, 15.000 policajaca na ulicama

Prosvjedi francuskih poljoprivrednika predvođeni sindikatom FNSEA traju diljem zemlje već danima. Ispred zgrada lokalnih samouprava rasipaju gnojivo, pale uvezeno povrće,...

Više [+]