Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Berba jabuka
  • 05.09.2015. 14:40

Traže se berači jabuka za 200 kn dnevno!

Posla kao nema, a čakovečka tvrtka Agromeđimurje, ne može naći berače jabuka. Stoga sve zainteresirane i javno pozivaju da im se jave. Uvjeti ne zvuče loše.

  • 43.677
  • 9.388
  • 0

Jabuke su zrele, ali nema berača! Ili ne znaju ili nisu zainteresirani. No, u vrijeme kad su u zemlji stotine tisuća ljudi bez posla, niti jedan razlog ne može biti opravdan.

Na 200 hektara voćnjaka Agromeđimurja d.d. iz Čakovca, počela je berba jabuka od koje se puno očekuje, jer plodovi su zdravi i kvalitetni. I ima ih puno više, no što trenutačno ima ruku spremnih za branje.

Pronađeno dovoljno berača jabuka!

Plaća po ubranom kilogramu

"Proteklih godina smo plaćali po satu, a sada ćemo po ubranom kilogramu. I mislimo da se dnevno može zaraditi i 200,00 kn neto. Beračimo plaćamo sve doprinose, mogu si nadograditi radni staž i na kraju dobiti povrat poreza, no ipak ih teško nalazimo", ističu u tvrtki.

Voćnjaci se nalaze u Nedelišću i Čehovcu nedaleko od Preloga. Trenutno se beru sorte elstar i gala, a zatim dolazi red na zlatni delišes, jonagold i idared. Očekuje se urod od osam tisuća tona. Berači posebno nedostaju u Čehovcu, pa iz Agromeđimurja pozivaju sve zainteresirane da im se jave radnim danom od 08:00 do 16:00 sati na telefone 040/895-220 i 040/645-353. Berba jabuka trajat će dva mjeseca.


Tagovi

Berači Agromeđimurje d.d. Čakovec Berba jabuka Plaćeni doprinosi Nedelišće Čehovec Prelog Elstar Gala Zlatni delišes Jonagold Idared


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.