Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mikser prikolice
  • 06.03.2015. 15:00

Faresinove mikserice spremne za hrvatske farme

U mjerama ruralnog razvoja prilika je i za zamjenu opreme za hranidbu stoke. U Hrvatskoj je mnogo vrsta mikserica poznatih proizvođača. No, talijanski Faresin u ruralni razvoj krenuo je s novim, inovativnijim i povoljnijim proizvodima.

  • 378
  • 30
  • 0

Mikser prikolice, ili kako u Hrvatskoj kažemo mikserice, veoma su tražene u posljednjem natječaju za Ruralni razvoj, mjeru 4. Upravo iz tog razloga talijanski Faresin se pripremio za ovu situaciju, i u Hrvatskoj na svojim skladištima (u tvrtki AgroPMD u Osijeku i Koprivnici) ima na lageru veći broj vučenih tipova.

Faresin Industries S.p.a. je tvrtka sa sjedištem u Breganze (Italija), koja proizvodi uz plasman za cijeli svijet, mikser prikolice za sektor stočarstva i teleskopske utovarivače za potrebe poljoprivrede. Tvrtka Faresin je osnovana 1973. godine, kombinacijom tradicije i suvremenosti, a predstavlja sinonim za pouzdanost i tehnološki razvoj.

Na lageru se nalazi tip Magnum 900, a radi se o tipu koji, kao i svi ostali, ima vertikalni sistem miješanja. Prilično je zanimljiv i samohodni tip s vlastitim utovarivačem. Ovi vučeni su standardni i na imanju morate koristiti svoj teleskopski utovarivač. "No, samohodna riješava sve sama i uvijek imate slobodan traktor i utovarivač za druge poslove", kažu iz tvrtke.

"Jedan radnik sam obavlja i radnje hranjenja, i utovara i kontrole rada. Ima jedan ili dva vertikalna puža s noževima i turbo dizel motore od 140, 175 i 210 KS te hidrostatski pogon, a tu je ono i jako važno. Prednji izuzimač hrane sa sječkama širine 2.000 mm, kao i elektronski sustav kontrole težine utovarene mase. Ima kao i većina vučenih, dvije brzine miješanja i upravljanja".

Kao primjer navodimo i cijenu koštanja vučenih Magnum 900 od 22.000,00 eura bez PDV-a, a u AgroPMD-u možete osigurati kupnju i bez PDV-a.

Fotoprilog


Tagovi

Faresin Mikerica Magnum Stoka Stočarstvo Mješanje Breganze


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

AgroPMD d.o.o.

Južno predgrađe 48, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 357 525, e-mail: office@agropmd.hr web: http://www.agropmd.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?