Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed u Nizozemskoj
  • 17.10.2019. 15:00

Prosvjed nizozemskih poljoprivrednika: Kolaps na ulicama, angažirana i vojska

Nizozemski poljoprivrednici ponovo su izašli traktorima na ceste u znak prosvjeda zbog odnosa vlasti prema njima odnosno prozivke da su odgovorni za problem sve veće emisije dušika u atmosferi i onečišćenje okoliša.

Foto: Flickr/Hans Splinter
  • 1.357
  • 347
  • 0

Nizozemski poljoprivrednici drugi su put ovog mjeseca stvorili nepregledne kolone traktora širom zemlje u znak prosvjeda zbog odnosa vlasti prema njima odnosno prozivke da su odgovorni za problem sve veće emisije dušika u atmosferi i onečišćenje okoliša.

Stotine vozača na traktorima okupilo se u gradu De Bilt, nedaleko od sjedišta Nacionalnog instituta za javno zdravlje i okoliš, koji je odgovoran za mjerenje emisija dušika. Sudionici prosvjeda su se iz De Bilta traktorima zaputili u Haag, gdje je vojska pomagala policiji u postavljanju blokada na putevima koji vode u središnji dio grada. Fotografije sa samog prosvjeda objavljivane su i na različitim Fejsbuk stranicama:

Poljoprivrednici, kako prenose nizozemski mediji, optužuju Institut za netočan izračun razine dušika, u vrijeme kada nizozemska vlada pokušava ispuniti europske regulative o emisijama. Jedna od mjera je dobrovoljni otkup farmi.

Ovo je drugi veliki prosvjed poljoprivrednika u Nizozemskoj ovaj mjesec. Podsjećamo, početkom listopada, prvi put su ogorčeni poljoprivrednici već ujutro izazvali kaos u prometu, stvorivši kolonu dugu 1.136 kilometara zbog čega su mnogi kasnili na posao. Kako bi stigli do mjesta prosvjeda, mnogi vozači traktora su rušili i ograde zbog čega su tri osobe uhićene. 

Ljutiti poljoprivrednici blokirali Haag, traktorima stvorili kolonu dužu od 1.100 km!

Gradonačelnica Haaga Pauline Krikke, tada je upozorila na "nesigurnu situaciju", ali i da većih problema nije bilo. Više desetina traktora bilo je parkirano i na plaži Scheveningen, a njihovi su se vlasnici pridružili prosvjedu. 

Foto: Servis Flickr licenca CC

Kako je izgledalo kada su jučer poljoprivrednici stigli u Haag, pogledajte u videu:


Tagovi

Prosvjed Nizozemski Farmeri Traktori Haag Vojska Paulin Krike


Autorica

Slađana Aničić

Više [+]

Diplomirana profesorica književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]