Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvoje Horvat
  • 18.11.2014. 12:35

Hrvoje Horvat novo pojačanje u timu Mirele Holy

Ravnatelj Savjetodavne službe, Hrvoje Horvat postao glavni tajnik ORaH-a

Foto: savjetodavna.hr
  • 2.494
  • 445
  • 0

Prošlog vikenda, točnije u subotu 15. studenog 2014. godine, u središnjici stranke ORaH u Zagrebu, održana je prva sjednica Glavnog foruma, najvišeg političkog tijela stranke između dvije Skupštine. Na dnevnom redu sjednice donesene su odluke o budućim planovima djelovanja stranke te imenovanju glavnog tajnika ORaH-a, Hrvoja Horvata.

Kako je Horvat 11. ožujka 2014. došao na čelo Savjetodavne službe nakon različitih funkcija koje je obnašao u Ministarstvu poljoprivrede i Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR), sama po sebi nameće se teza da bi, ukoliko se na narednim parlamentarnim izborima potvrdi ORaH-ova popularnost, sadašnji glavni tajnik ove stranke mogao lako postati dijelom obnašatelja vlasti.

Tko je Hrvoje Horvat?

Horvat već ima iskustva sa funkcioniranjem Ministarstva poljoprivrede, jer je i sam tamo bio zaposlen na više pozicija kroz više godina. Diplomirao je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je završio veterinarsku medicinu. Posjeduje i višegodišnje iskustvo u radu u privatnom sektoru, koje je stekao u tvrtkama Gavrilović i Sano.

Tijekom svibnja ove godine, pod njegovim vodstvom, Savjetodavna služba integrirala je u svoje djelovanje i Šumarsku savjetodavnu službu, a pred njom je vrijeme reorganizacije sustava u svrhu bolje učinkovitosti.

Kao Glavni tajnik, Horvat će organizirati i koordinirati rad i izvršenje odluka središnjih tijela i stručnih službi te će, kako kažu iz stranke, njegovo iskustvo i stručnost doprinijeti kvalitetnom i efikasnom radu ORaH-a..

U narednom razdoblju, kroz pet godina, ova služba mora samostalno osigurati dio prihoda od svojih aktivnosti, a mimo sredstava državnog proračuna, što bi pružilo i efikasnije i kvalitetnije povezivanje teorije i prakse. Konačni cilj je da si savjetodavci 50% svojih prihoda osiguraju sami, pružajući usluge za 95.000 gospodarstava Hrvatske sa svojim 221 zaposlenim i tako funkcioniraju neovisno.

Postaje li imenovanje problem za Ministarstvo?

ORaH je zasigurno na ovaj način dobio pojačanje u dijelu operative i kreiranja agrarne politike, a kako se će ovo imenovanje odraziti na djelovanje Savjetodavne službe, prema nadležnom Ministarstvu - pokazati će vrijeme.

Foto: savjetodavna.hr


Povezane biljne vrste

Orah

Orah

Sinonim: Oras | Engleski naziv: Nut | Latinski naziv: Juglans regia L.

Orah (oras) se može saditi u jesen ili u proljeće, no za većinu naših agroklimatskih područja preporuča se jesenska sadnja jer se tako bolje primaju sadnice te je bolji rast u... Više [+]

Orah

Orah

Sinonim: Oras | Engleski naziv: Nut | Latinski naziv: Juglans regia L.

Orah (oras) se može saditi u jesen ili u proljeće, no za većinu naših agroklimatskih područja preporuča se jesenska sadnja jer se tako bolje primaju sadnice te je bolji rast u... Više [+]

Tagovi

Hrvoje Horvat ORaH Ministar poljoprivrede Glavni tajnik Organizacija proizvodnje Iskustvo Stručnost PSS Ministarstvo poljoprivrede Mirela Holy ORaH PSS Parlamentarni izbori EU fondovi Reorganizacija


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]