Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata
  • 14.01.2014. 19:00

Do potpora i plavog diesela do kraja siječnja

Dodijeljena prava na potrošnju plavog diesela biti će upisana na kartice proizvođača do kraja siječnja, kao i prva isplata potpora

Foto: freedigitalphotos.net
  • 3.766
  • 569
  • 0

Sukladno Pravilniku o primjeni Zakona o trošarinama, koji se odnosi na plinsko ulje obojeno plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi, pravo na potrošnju tog ulja Korisnici ostvaruju na temelju podnesenih zahtjeva za izravna plaćanja u 2013. godini. No, poljoprivredni proizvođači se pitaju kada će se dodijeliti pravo na potrošnju (kvota) za 2014. godinu na kartice goriva? Od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dobili smo informaciju kako će dodijeljena prava na potrošnju plavog diesela biti upisana na kartice plavog diesela najkasnije krajem ovog mjeseca.

Također, na temelju Pravilnika o provedbi izravnih plaćanja i IAKS mjera ruralnog razvoja, najavljeno je kako će se, prema podnesenim Zahtjevima u tekućoj godini, sredstva za sve vrste plaćanja, Korisnicima isplatiti u razdoblju od 1. prosinca 2013. do 30. lipnja 2014. godine, u najviše dva obroka.

Proizvođači su izrazili interes i za vrijeme isplate poticaja, a iako na stranicama Ministarstva financija u Planu isplata proračunskim korisnicima za siječanj 2014. nije navedena i isplata državnih poticajnih sredstava za poljoprivredu, od APPRRR smo dobili informaciju kako će zadnji tjedan u mjesecu siječnju ipak započeti isplata potpore za proizvodnu 2013. godinu. Drugi dio isplate ići će do kraja mjeseca lipnja, kako je temeljem Pravilnika i odlučeno. O detaljima isplate korisnici će biti pravovremeno obaviješteni.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Plavi diesel Izravne potpore IAKS APPRRR Sredstva Plinsko ulje Ministarstvo financija Zahtjev Pravilnik Isplata poticaja

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.