Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jacto
  • 10.10.2020. 15:00

Arbus 4000 JAV: Prskalica kojom se upravlja putem konzole - može raditi i u floti

Zanimljivo je da se pomoću iste konzole istovremeno može kontrolirati i nadzirati više prskalica, koje mogu raditi u floti koristeći takozvanu funkciju konvoja. Sve se one mogu virtualno povezati putem funkcije slijedi vođu.

Foto: YouTube/PrintScreen
  • 219
  • 13
  • 0

Kombinirajući visoku tehnologiju sa sve većim zahtjevima suvremenog agrobiznisa, brazilska tvrtka Jacto kreirala je autonomnu prskalicu nazivanu Arbus 4000 JAV koja ima novi model prskanja. 

Sadrži raspršivače koji su razvijeni posebno za upotrebu u zaštiti citrusa, a što se tiče dizajna on je moderan s kompaktnom opremom bez površina koje bi mogle oštetiti plodove ili biljke.

Laserom skenira lisnu masu

Koristeći sustav laserskog skeniranja, identificira količinu zelene lisne mase te prema tim podacima upotrebljava zaštitno sredstvo.

Oz, Dino i Ted: Roboti za suzbijanje korova ne zagađuju tlo, a rade i do 8 sati

Sustav primjene, opremljen pojedinačnim ventilima za više ventilatora s elektromotorima, kontrolira protok zraka. To povećava učinkovitost prskanja i smanjuje zanošenje, a pametni sustav primjenjuje točnu količinu kemikalija. 

Zapremina od 4.000 litara sredstva

Ima autonomnu kontrolu vozila i rada putem konzole. U spremnik stane 4.000 litara zaštitnog sredstva, a prskalicu pokreće dizelski motor snage 95 kW.

Opremljena je inteligentnim sustavom koji prepoznaje prepreke i zaustavlja ju po potrebi.

Zanimljivo je da se pomoću iste konzole istovremeno može kontrolirati i nadzirati više prskalica, koje mogu raditi u floti koristeći takozvanu funkciju konvoja. Sve se one mogu virtualno povezati putem funkcije slijedi vođu.

Ratari će se naviknuti na robote kao što su mljekari na muzilice?

Ovaj će proizvod prvo biti dostupan isključivo u Brazilu, a tvrtka je najavila da će se sljedeće godine moći kupiti i u drugim zemljama.

Kako izgleda rad ove autonomne prskalice pogledajte u videu:


Tagovi

Jacto Arbus 4000 JAV Fernando Gonçalve Zaštita citrusa Prskalica Pametna poljoprivreda


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

4. Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva u Gospodarskom centru u Osijeku. Bilo je riječi o rezultatima poljoprivrede, uručeni su ugovori poljoprivrednicima, HAPIH je obilježio petu godišnjicu, a bilo je prilike i kušati domaće delicije