Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni mediji
  • 02.06.2023. 18:15
  • Zagreb

Izabrano novo vodstvo Društva agrarnih novinara Hrvatske

Treba raditi na poboljšanju statusa agrarnih novinara i redakcija koje prate domaću poljoprivredu, istaknuo je Vedran Stapić, novi predsjednik DANH-a

Foto: Jelena Rašić
  • 1.092
  • 105
  • 2

Jučer je na izbornoj skupštini održanoj u Zagrebu, Društvo agrarnih novinara Hrvatske (DANH) dobilo novog predsjednika. Okupljeni medijski djelatnici koji prate domaću proizvodnju hrane jednoglasno su usvojili izvješće o dosadašnjem radu te izabrali čelnika i radna tijela za novo mandatno razdoblje.

Usvojene su i predložene statutarne promjene s ciljem lakšeg operativnog djelovanja Društva, a za predsjednika je izabran Vedran Stapić iz osječkog Agrokluba, koji je tako zamjenio Martina Vukovića, novinara i urednika Emisije za selo i poljoprivredu Hrvatskog radija.
 
"Vrijeme je za nove snage, koji će nastaviti gdje smo mi stali", naglasio je Martin Vuković na skupštini, koji kao jedan od osnivača i prvi predsjednik iza sebe ima dva mandata, od 2014. godine na mjestu čelnika ovog udruženja.
 
Društvo je kroz godine zastupalo interese ove struke, radilo na educiranju i afirmaciji, a danas je DANH član europske (ENAJ) i svjetske (IFAJ) asocijacije novinara koji pišu o agraru. Cilj ovih udruženja je širenje podataka, tehnoloških inovacija i unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje, te informiranosti potrošača.
 
Društvo je u više navrata organiziralo i posjete inozemnih novinara domaćim poljoprivrednicima, koji su širom Europe izvještavali o mogućnostima naših ruralnih prostora.
 
Da u današnjim vremenima inflacije medijskih sadržaja itekako ima potrebe za nacionalnom strukovnom asocijacijom novinara, istakao je Stapić primajući čestitke na izboru te dodao da je budućnost svijetla jer donosi brojne prilike.
 
"Imamo mogućnost već 2026. godine ugostiti nekoliko stotina novinara iz cijelog svijeta na IFAJ svjetskom kongresu u Hrvatskoj. Nadam se da ćemo za to dobiti podršku svih struktura", kazao je novi predsjednik DANH-a, Vedran Stapić.
 
Naglasio je i da će se u nadolazećem razdoblju aktivno raditi na poboljšanju statusa agrarnih novinara i redakcija koje prate domaću poljoprivredu. 
 
S tim se složio i Goran Beinrauch, urednik Gospodarskog lista i reizabrani tajnik Društva, ističući izazove s kojima se svakodnevno susreću poljoprivredni mediji.
 
Na skupšini je izabran i novi upravni odbor u sastavu Vedran Stapić (predsjednik), Goran Beinrauch (tajnik) i Martin Vuković (potpredsjednik). Za čelnicu nadzornog odbora izabrana je Leticija Hrenković iz Agrokluba, a za članove Kristina Pawelitsch iz Gospodarskog lista i Goran Gazdek, slobodni novinar, dok je za likvidatora imenovan Marinko Petković.
 

Cilj DANH-a je promicanje i potpora neovisnosti i samostalnosti novinara, zaštita članova od vanjskih pritisaka koji bi utjecali na neovisnost i objektivnost novinara, te  širenje ugleda novinarske i drugih profesija koje sudjeluju u informiranju javnosti.


Tagovi

DANH Društvo agrarnih novinara Hrvatske Poljoprivredni mediji Vedran Stapić Martin Vuković Goran Beinrauch


Autorica

Leticija Hrenković

Više [+]

Magistra politologije s dugogodišnjim iskustvom rada u institucijama državne i javne uprave vezanim za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]