Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj
  • 24.01.2023. 16:30

Novih 2,6 milijuna eura za tip operacije 5.2.1

Svrha natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22. ožujka 2020. i potresima od 28. prosinca iste godine

Foto: Goran Gazdek
  • 2.793
  • 156
  • 0

Podnošenje zahtjeva na četvrti po redu Natječaj za obnovu poljoprivrednih potencijala narušenih u potresu u sklopu operacije 5.2.1. Programa ruralnog razvoja 2014.-2020., započelo je u ponedjeljak, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako navode, njime je na raspolaganju novih 2,6 milijuna eura, uz mogućnost povećanja alokacije. Rok za prijavu je 17. ožujka 2023. godine.

"Svrha natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22.3.2020. i potresima od 28.12.2020. godine, kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje i izvor prihoda stanovništvu ruralnih prostora te spriječilo propadanje poljoprivrednih gospodarstava i iseljavanje iz ruralnih područja", ističu iz Ministarstva.

Intenzitet potpore iznosi 100 posto, a prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

Detalje natječaja pronađite ovdje.

Kako kažu iz resornog ministarstva, završena je obrada dva natječaja, a obrada trećeg je u tijeku. Ukupno je riječ o 164 Odluke i odobrenom iznosu potpore većem od 6,6 milijuna eura, usmjerenih isključivo na obnovu poljoprivrede narušene potresom, pri čemu je na posljednjem natječaju zaprimljeno 106 zahtjeva te su do sada odobrene 62 Odluke o dodjeli sredstava.

Ministarstvo poljoprivrede u zadnjoj je godini provedbe tipa operacije 5.2.1 iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., a kroz novi Strateški plan Zajedničke poljoprivredne politike RH 2023. - 2027., Intervenciju 73.02. nastavit će se potpora za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog prirodnim nepogodama i katastrofalnim događajima, a za što je predviđeno 22,5 milijuna eura, zaključuju.


Tagovi

Natječaj Ministarstvo poljorivrede Potres Obnova 5.2.1


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]