Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Prosulfokarb

Prosulfokarb je izrazito zemljišni herbicidni pripravak registriran za suzbijanje jednogodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova pšenici. Usvaja se podzemnim organima (korijen) ali i listom. Rabi se u ranom postu pa sve do konca busanja. Optimalno vrijeme za suzbijanje korova je kada su u stadiju 1-3 lista kada se radi o uskolisnim ili stadiju kotiledona kod širokolisnih korova. Sjetva treba biti kvalitetno obavljena (na 1,5-2,5 cm dubine), bez vidljivog sjemena na površini. U nas dozvoljen samo u pšenici. U svijetu se rabi i u: ječmu, raži, pšeno - raži, krumpiru, luku, grahu. LD50 1958 za ženke i 1820 za mužjake . S.O. = III. Karenca – OVP.

Identifikacijske oznake (brojevi) CAS br.: 52888-80-9 CIPAC br.: 539 2007/76/EC

Kemijski naziv prema IUPAC-u S-benzil (dipropil)tiokarbamat

Čistoća 970 g/kg

Stupanje na snagu 01.11.2008

Prestanak uvrštenja 31.10.2018

Posebne odredbe

DIO A
Dopušten za uporabu samo kao herbicid.
DIO B
Za provedbu jedinstvenih načela iz propisa o jedinstvenim načelima za ocjenjivanje i registraciju sredstava za zaštitu bilja moraju se uzeti u obzir zaključci izvješća o ponovnoj ocjeni za prosulfokarb, a posebice dodaci I. i II., čiji je završni oblik donesen na Stalnom odboru za prehrambeni lanac i zdravlje životinja na dan 9. listopada 2007.
U ovoj cjelokupnoj ocjeni potrebno je obratiti posebnu pozornost na:

  • sigurnost primjenitelja te osigurati da uvjeti uporabe propisuju primjenu odgovarajućih osobnih zaštitnih sredstava,
  • zaštitu vodenih organizama te osigurati da uvjeti za registraciju uključuju, prema potrebi, mjere za smanjenje rizika, kao npr. zaštitne zone,
  • zaštitu bilja koje ne pripada ciljanoj skupini te osigurati da uvjeti za registraciju uključuju, prema potrebi, mjere za smanjenje rizika, kao npr. zaštitne zone bez prskanja unutar polja.