Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Metiram

Pripada grupi ditiokarbamata. Ima više mjesta djelovanja. Kontaktni fungicid širokog spektra djelovanja protiv bolesti vinove loze, voća, povrća, suncokreta i ukrasnog bilja. Na suncokretu dva a rajčici tri puta tijekom vegetacije. LD50 > 10.000. S.O. = III. Karenca – 14 dana krumpir i rajčica; 21 dan stolne sorte, jabučasto voće; 42dana vinske sorte vinove loze; OVP suncokret.

Identifikacijske oznake (brojevi) CAS br. 9006-42-2 CIPAC br. 478 2005/72/EC

Kemijski naziv prema IUPAC-u Cink amonijat etilenbis (ditiokarbamat) — poli[etilenbis(tiuramdisulfi d)]

Čistoća ≥ 840 g/kg Proizvodna nečistoća etilentiourea je toksikološki značajna i ne smije prelaziti 0,5 % k

Stupanje na snagu 01.07.2006

Prestanak uvrštenja 30.06.2016

Posebne odredbe

DIO A
Dopušten za uporabu samo kao fungicid.
DIO B
Za provedbu jedinstvenih načela iz propisa o jedinstvenim načelima za ocjenjivanje i registraciju sredstava za zaštitu bilja moraju se uzeti u obzir zaključci izvješća o ponovnoj ocjeni za metiram, a posebice dodaci I. i II., čiji je završni oblik donesen na Stalnom odboru za prehrambeni lanac i zdravlje životinja na dan 03. lipnja 2005.
Potrebno je obratiti posebnu pozornost na mogućnost onečišćenja podzemnih voda ako se aktivna tvar primjenjuje na područjima s osjetljivim (lakim) tlom i/ili nepovoljnim klimatskim uvjetima.
Potrebno je obratiti posebnu pozornost na ostatke u hrani i ocjenjivanju izloženosti potrošača putem hrane.
Potrebno je obratiti posebnu pozornost na zaštitu ptica, sisavaca, vodenih organizama i člankonožaca koji ne pripadaju ciljanoj skupini i osigurati da uvjeti za registraciju uključuju mjere za smanjenje rizika. Potrebno je zatražiti podnošenje dodatnih studija koje potvrđuju procjenu rizika za ptice i sisavce.
Mora se osigurati da podnositelji zahtjeva na čiji je zahtjev metiram uvršten na Aneks I Direktive 91/414/EEC dostave takve studije Komisiji u roku od dvije godine od stupanja na snagu ove Direktive*.