Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Fosetil

Fungicid s površinskim uzlaznim i silaznim sistemičnim djelovanjem. Suzbija plamenjače na vinovoj lozi, krastavcima i drugim iz fam. Cucurbitaceae, salati i hmelju. Ne djeluje na plamenjaču krumpira. LD50 5800. S.O. = III. Karenca: 4 dana krastavci, 14 dana salata glavatice (u polju i zaštićenom prostoru) 21 dan lubenica, dinja, bundeva i jezgričavo voće, 28 dana hmelj (Aliette Flash).

Identifikacijske oznake (brojevi) CAS br. 15845-66-6 CIPAC br. 384 2006/64/EC

Kemijski naziv prema IUPAC-u Etil hidrogen fosfonat

Čistoća ≥ 960 g/kg (izražen kao fosetil-Al)

Stupanje na snagu 01.05.2007

Prestanak uvrštenja 30.04.2017

Posebne odredbe

DIO A
Dopušten za uporabu samo kao fungicid.
DIO B
Za provedbu jedinstvenih načela iz propisa o jedinstvenim načelima za ocjenjivanje i registraciju sredstava za zaštitu bilja moraju se uzeti u obzir zaključci izvješća o ponovnoj ocjeni za fosetil, a posebice dodaci I. i II., čiji je završni oblik donesen na Stalnom odboru za prehrambeni lanac i zdravlje životinja na dan 4. travnja 2006.
U ovoj cjelokupnoj ocjeni potrebno je:

  • obratiti posebnu pozornost na zaštitu ptica, sisavaca, vodenih organizama i člankonožaca koji ne pripadaju ciljanoj skupini.

Uvjeti za registraciju trebaju uključivati, prema potrebi, mjere za smanjenje rizika, kao npr. zaštitne zone.
Potrebno je zatražiti podnošenje dodatnih studija koje potvrđuju procjenu rizika za člankonošce koji ne pripadaju ciljanoj skupini, posebice s obzirom na njihov oporavak u polju i za sisavce biljojede. Mora se osigurati da podnositelji zahtjeva na čiji je zahtjev fosetil uvršten na Aneks I Direktive 91/414/EEC dostave takve studije Komisiji u roku od dvije godine od stupanja na snagu ove Direktive*.