Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Fenpropimorf

Suzbija hrđe i pepelnicu na pšenici i ječmu. LD50 3000. S.O. = III. Kombinacije imaju širi spektar. Karenca: 42 dana pšenica i ječam ; 35 dana šećerna repa.

Identifikacijske oznake (brojevi) CAS br. 67564-91-4 CIPAC br. 427 2008/107/EC

Kemijski naziv prema IUPAC-u (RS)-cis-4-[3-(4-tertbutilfenil)-2-metilpropil]-2,6-dimetilmorfolin

Čistoća ≥ 930 g/kg

Stupanje na snagu 01.05.2009

Prestanak uvrštenja 30.04.2019

Posebne odredbe

DIO A
Dopušten za uporabu samo kao fungicid.
DIO B
Za provedbu jedinstvenih načela iz propisa o jedinstvenim načelima za ocjenjivanje i registraciju sredstava za zaštitu bilja moraju se uzeti u obzir zaključci izvješća o ponovnoj ocjeni za fenpropimorf, a posebice dodaci I. i II., čiji je završni oblik donesen na Stalnom odboru za prehrambeni lanac i zdravlje životinja na dan 11. srpnja 2008. godine.
U ovoj cjelokupnoj ocjeni potrebno je obratiti posebnu pozornost na:
DIO A
Dopušten za uporabu samo kao akaricid.
Sljedeće uporabe nisu dopuštene:

  • sigurnost primjenitelja i radnika. Dopušteni uvjeti uporabe moraju propisivati primjenu odgovarajućih osobnih zaštitnih sredstava i mjere za smanjenje rizika da bi se smanjila izloženost, na primjer skraćeno radno vrijeme,
  • zaštitu podzemnih voda, ako se aktivna tvar primjenjuje u područjima s osjetljivim (lakim) tlom i/ili nepovoljnim klimatskim uvjetima,
  • zaštitu vodenih organizama. Uvjeti za registraciju trebaju uključivati, prema potrebi, mjere za smanjenje rizika, kao npr. zaštitne zone, smanjenje otjecanja i uporaba mlaznica koje smanjuju zanošenje prilikom prskanja.

Potrebno je zatražiti podnošenje dodatnih studija koje potvrđuju mobilnost metabolita BF- 421-7 u tlu. Mora se osigurati da podnositelji zahtjeva na čiji je zahtjev fenpropimorf uvršten na Aneks I. Direktive 91/414/EEC dostave takve studije Komisiji u roku od dvije godine od stupanja na snagu ove Direktive*.