Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Cipermetrin

Cipermetrin je smjesa svih izomera. Koristi se za suzbijanje jabučnog i breskvinog savijača , kruškine buhe, lisnih ušiju, grozdovih moljaca, lisnih i sovica pozemljuša, repičinog sjajnika, štitastog moljca i drugih. LD50 82 - 250. S.O. iznad 20 % = II, inače III. Na istoj površini smije se koristiti najviše dva puta godišnje.

Identifikacijske oznake (brojevi) CAS br. 52315-07-8 CIPAC br. 332 2005/53/EC

Kemijski naziv prema IUPAC-u (RS)-α-cijano3fenoksibenzil-(1RS)-cis,trans-3-(2,2-diklorvinil)-2,2-dimetilciklopropan karboksilat(4 para izomera: cis-1, cis-2, trans-3, trans-4)

Čistoća 900 g/kg

Stupanje na snagu 01.03.2006

Prestanak uvrštenja 28.02.2016

Posebne odredbe

DIO A
Dopušten za uporabu samo kao insekticid.
DIO B
Za provedbu jedinstvenih načela iz propisa o jedinstvenim načelima za ocjenjivanje i registraciju sredstava za zaštitu bilja moraju se uzeti u obzir zaključci izvješća o ponovnoj ocjeni za cipermetrin, a posebice dodaci I. i II., čiji je završni oblik donesen na Stalnom odboru za prehrambeni lanac i zdravlje životinja na dan 15. veljače 2005.
U ovoj cjelokupnoj ocjeni potrebno je:

  • obratiti posebnu pozornost na zaštitu vodenih organizama, pčela i člankonožaca koji ne pripadaju ciljanoj skupini. Uvjeti za registraciju trebaju uključivati, prema potrebi, mjere za smanjenje rizika,
  • obratiti posebnu pozornost na sigurnost primjenitelja. Uvjeti za registraciju trebaju uključivati, prema potrebi, mjere zaštite.